Nederlander doet zuinig tijdens de lunch

24 oktober 2014 |
Nederlander doet zuinig tijdens de lunch<

Wat werknemers spenderen aan de lunch, zegt wat over de eetcultuur. Ons land loopt nog wat achter met betrekking tot de lunch. Vergeleken met
andere Europese landen spenderen Nederlanders het liefst zo min mogelijk in de lunchpauze. Waar Spanjaarden ruim 6 euro neertellen voor een broodje, blijft het voor de gemiddelde Nederlander bij 2,63 euro. 57% van de Nederlanders koopt liever helemaal niets en neemt lunch mee van thuis. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest naar het eetgedrag van werknemers in zeven Europese landen.

Onderzoek
Het onderzoek ‘Eating at Work’ werd afgenomen onder ruim 7.900 werknemers in Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland. Naast de kosten voor een lunch, werd ook de lengte van de lunchpauze van werknemers onderzocht. Daaruit blijkt dat Nederlanders de kortste lunchpauzes nemen, namelijk 28 minuten. Ter vergelijking: in Spanje nemen werknemers bijna een uur (54 minuten) pauze.

Eisen aan lunch
Als het aankomt op de keuze voor een bepaalde lunch, verkiezen Nederlandse werknemers de kosten boven de gezondheid van het product. Nederlanders selecteren hun lunch achtereenvolgens op
kwaliteit/versheid van het product, waar voor je geld en als laatste de gezondheid van het product.

Prijs
Voor een broodje in de lunchpauze betalen Nederlanders gemiddeld 2,63 euro, dat is een stuk minder dan andere Europeanen. Alleen de Tsjechen betalen minder (2,36 euro).

De top 5 landen die het meest betalen voor lunch

1. Spanje € 6,28
2. Frankrijk € 5,31
3. Republiek Ierland € 4,03
4. Duitsland € 3,87
5. Noord-Ierland € 3,80

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: