Nederlander doet zuinig tijdens de lunch

24 oktober 2014 |
Nederlander doet zuinig tijdens de lunch<

Wat werknemers spenderen aan de lunch, zegt wat over de eetcultuur. Ons land loopt nog wat achter met betrekking tot de lunch. Vergeleken met
andere Europese landen spenderen Nederlanders het liefst zo min mogelijk in de lunchpauze. Waar Spanjaarden ruim 6 euro neertellen voor een broodje, blijft het voor de gemiddelde Nederlander bij 2,63 euro. 57% van de Nederlanders koopt liever helemaal niets en neemt lunch mee van thuis. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest naar het eetgedrag van werknemers in zeven Europese landen.

Onderzoek
Het onderzoek ‘Eating at Work’ werd afgenomen onder ruim 7.900 werknemers in Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland. Naast de kosten voor een lunch, werd ook de lengte van de lunchpauze van werknemers onderzocht. Daaruit blijkt dat Nederlanders de kortste lunchpauzes nemen, namelijk 28 minuten. Ter vergelijking: in Spanje nemen werknemers bijna een uur (54 minuten) pauze.

Eisen aan lunch
Als het aankomt op de keuze voor een bepaalde lunch, verkiezen Nederlandse werknemers de kosten boven de gezondheid van het product. Nederlanders selecteren hun lunch achtereenvolgens op
kwaliteit/versheid van het product, waar voor je geld en als laatste de gezondheid van het product.

Prijs
Voor een broodje in de lunchpauze betalen Nederlanders gemiddeld 2,63 euro, dat is een stuk minder dan andere Europeanen. Alleen de Tsjechen betalen minder (2,36 euro).

De top 5 landen die het meest betalen voor lunch

1. Spanje € 6,28
2. Frankrijk € 5,31
3. Republiek Ierland € 4,03
4. Duitsland € 3,87
5. Noord-Ierland € 3,80

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: