Nederlander doet zuinig tijdens de lunch

24 oktober 2014
Nederlander doet zuinig tijdens de lunch

Wat werknemers spenderen aan de lunch, zegt wat over de eetcultuur. Ons land loopt nog wat achter met betrekking tot de lunch. Vergeleken met
andere Europese landen spenderen Nederlanders het liefst zo min mogelijk in de lunchpauze. Waar Spanjaarden ruim 6 euro neertellen voor een broodje, blijft het voor de gemiddelde Nederlander bij 2,63 euro. 57% van de Nederlanders koopt liever helemaal niets en neemt lunch mee van thuis. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest naar het eetgedrag van werknemers in zeven Europese landen.

*Onderzoek*
Het onderzoek ‘Eating at Work’ werd afgenomen onder ruim 7.900 werknemers in Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland. Naast de kosten voor een lunch, werd ook de lengte van de lunchpauze van werknemers onderzocht. Daaruit blijkt dat Nederlanders de kortste lunchpauzes nemen, namelijk 28 minuten. Ter vergelijking: in Spanje nemen werknemers bijna een uur (54 minuten) pauze.

*Eisen aan lunch*
Als het aankomt op de keuze voor een bepaalde lunch, verkiezen Nederlandse werknemers de kosten boven de gezondheid van het product. Nederlanders selecteren hun lunch achtereenvolgens op
kwaliteit/versheid van het product, waar voor je geld en als laatste de gezondheid van het product.

*Prijs*
Voor een broodje in de lunchpauze betalen Nederlanders gemiddeld 2,63 euro, dat is een stuk minder dan andere Europeanen. Alleen de Tsjechen betalen minder (2,36 euro).

*De top 5 landen die het meest betalen voor lunch*

1. Spanje € 6,28
2. Frankrijk € 5,31
3. Republiek Ierland € 4,03
4. Duitsland € 3,87
5. Noord-Ierland € 3,80

Overig nieuws