Michelinzaken doen diner in uitverkoop

15 december 2014
Michelinzaken doen diner in uitverkoop

Het lekkere eten en drinken is een onmisbaar element rondom de feestdagen. Zeven op de tien Nederlanders vindt dat het kerstdiner wel echt bij de Kerst
hoort, net zoals het samenzijn met de familie en vrienden (60%). Wel komt daar de nodige stress bij kijken. Zo voelt 40% van de Nederlanders zich begin december al gespannen voor de kerst. Dit blijkt uit onderzoek van Groupon onder 1.097 respondenten*. Om de kerst een stuk relaxter te maken biedt de dealsite vanaf vandaag 21 speciale Michelin-kerstdeals aan in een speciale Michelin Kerstspecial. Door een deal te kopen, steun je daarmee ook de Voedselbank automatisch. Groupon doneert namelijk 3 euro per verkochte voucher. Dit bedrag dekt de operationele kosten van een voedselpakket.

*Automatisch doneren bij speciale Michelin-kerstdeal*
In lijn met de kerstgedachte biedt Groupon 21 speciale Michelin-kerstdeals aan van 15 Michelinster-restaurants, waarbij je ook direct het goede doel steunt. Zo kunnen meerdere mensen genieten van de aanschaf van één etentje. Je geeft niet alleen een dierbare een mooi cadeau voor de feestdagen, ook de Voedselbank krijgt een ‘cadeau’. De 3 euro per voucher komt namelijk volledig ten goede aan de Voedselbank voor de operationele kosten van een voedselpakket. In totaal werken 15 Nederlandse Michelinster-restaurants, waaronder twee met twee sterren, mee. Zij bieden een lunch of diner voor een speciale prijs aan. De actie loopt van 14 december tot en met 28 december.

*Samenwerking*
Michelinster-restaurant Katseveer is onderdeel van de Michelin Kerstspecial van Groupon. Voor Katseveer is dit tevens de start van de eerste samenwerking met Groupon. "Wij doen mee aan de kerstspecial, omdat wij het een fantastisch initiatief vinden om voor de minder bedeelden geld in te zamelen en zo te zorgen dat zij weer een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten. Zeker gezien wij iedere dag de luxe hebben midden tussen al het voedsel te zitten”, licht Jessica van der Weel van restaurant Katseveer in Wilhelminadorp toe.

*Onderstaande 15 Michelinster-restaurants bieden een speciale kerstdeal aan:*
1. De Kromme Watergang (Hoofdplaat)
2. Katseveer (Wilhelminadorp)
3. De Posthoorn (Monnickendam)
4. Bretelli (Weert)
5. De Leuf (Ubachsberg)
6. Wollerich (Sint-Oedenrode)
7. Lucas Rive (Hoorn)
8. Karpendonkse Hoeve (Eindhoven)
9. ’t Schulten Hues (Zutphen)
10. De Zwaan (Etten Leur)
11. Bridges (Amsterdam)
12. Kaatje bij de Sluis (Blokzijl)
13. Tuindorp ’t Lansink (Hengelo)
14. Niven (Rijswijk)
15. Het Koetshuis (Bennekom)

Op maandag 15 december is er nog een extra actie: op alle deals uit de ‘lokaal’-tab krijgen consumenten 15% korting met de code PROMOLOC15. Dit geldt ook voor de Michelin-deals.

Overig nieuws