Meer mobiele reserveringen restaurants

2 februari 2015 |
Meer mobiele reserveringen restaurants<

Uit het jaarlijkse restaurant trendonderzoek van Couverts.nl, de grootste reserveringssite van Nederland, blijkt dat we meer dan ooit online
een restaurant reserveren. In 2014 vonden er 130% meer online reserveringen plaats dan in 2013. Steeds meer reserveringen worden onderweg gedaan. Het aantal reserveringen via de smartphone is in 2014 gestegen met 55% ten opzichte van het jaar ervoor.

Drankenkaart
Naast de analyse van gegevens uit de reserveringssystemen van ruim 2000 bij Couverts aangesloten restaurants, heeft de reserveringssite dit jaar ook een enquête uitgevoerd onder zowel restaurateurs als hun gasten. Deze feedback geeft een goed beeld van een gemiddeld avondje uit eten van de Nederlander. Uit deze gegevens blijkt onder andere dat 15,5% het liefste gerechten uit de Franse keuken bestelt. 84% bestelt het liefste een gerecht met vlees en maar liefst 71% drinkt alcohol tijdens het etentje. Opvallend is dat 51% toch zelden of nooit naar de drankkaart kijkt bij de restaurantkeuze.

Reviews van belang
Ook de restaurantreviews op Couverts.nl zijn onder de loep genomen. De gemiddeld 8400 nieuwe reviews per maand zijn voor veel gasten een belangrijke bron van informatie. Naast algemene opmerkingen over de prijs/kwaliteit, sfeer en service is er op de infographic ook een top tien te vinden van andere aandachtspunten die in reviews worden genoemd. Welke aandachtspunten maken of breken een restaurantbezoek volgens de reviewers? Stipt op nummer 1 kwam hierbij de ontvangst in het restaurant naar voren. Op nummer twee staat de oplettendheid van de bediening. Ook de kwaliteit van het vlees is veelal bepalend voor de ervaring.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: