McDonald's wint duurzaamheidsprijs

22 mei 2013
McDonald's wint duurzaamheidsprijs

McDonald’s Nederland is door de Europese Commissie beloond met de GreenBuilding Award 2013. De fastfoodketen won de prijs dankzij hun energiebesparende maatregelen die zij heeft
toegepast in haar vestiging in Amsterdam Zuidoost.

*Award voor erkenning*
Paolo Bertoldi, GreenBuilding programma manager bij de Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie: "De GreenBuilding Award is een erkenning van de inzet om restaurants duurzamer te maken. Wij vertrouwen erop dat dit voorbeeld ook andere organisaties inspireert."

*Bedrijfsvoering duurzamer*
Jo Sempels, Algemeen Directeur bij McDonald’s Nederland: "Deze award is een erkenning voor ons werk om de bedrijfsvoering duurzamer te maken. In Amsterdam Zuidoost testen wij duurzaamheidsoplossingen die we doorvoeren in de 233 McDonald’s restaurants in Nederland."

*Speciale toiletten*
De vestiging in Amsterdam Zuidoost is in september 2011 verbouwd tot een McDonald’s E-Flag Restaurant (De ‘E’ staat voor Energy). In het restaurant worden energiebesparende oplossingen getest, waaronder LED verlichting, zonnepanelen, warmteboilers op zonne-energie, speciale Low Oil Volume-friteuses en watervrije urinoirs. De oplossingen die succesvol zijn, worden ook doorgevoerd in andere McDonald’s restaurants in Nederland. Inmiddels hebben 68 restaurants in Nederland de duurzame toiletten, waarmee in totaal 7.820.000 liter water per jaar wordt bespaard.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws