'Maaltijd voor een Maaltijd' tegen honger

9 december 2010 |
'Maaltijd voor een Maaltijd' tegen honger<

UNICEF roept alle Nederlanders en restaurants in Nederland op honger bij kinderen te bestrijden door deel te nemen aan de actie 'Maaltijd voor een Maaltijd'. Wereldwijd hebben ruim 200 miljoen kinderen onder de vijf jaar dagelijks honger. Hun toekomst loopt gevaar. Te weinig of te eenzijdige voeding in de eerste duizend dagen van het leven van deze kinderen zorgt voor een achterstand die nooit meer in te halen is.

Actie
De actie 'Maaltijd voor een Maaltijd' loopt tot en met de zomer van 2011. In die tussenliggende periode worden Nederlanders op allerlei manieren opgeroepen honger bij kinderen te bestrijden. Dat kan simpelweg door voor anderhalve euro één SMS met het woord ‘maaltijd’ te sturen naar 4488.

Restaurants
Ook restaurants, lunchrooms, cafés en hotels in Nederland kunnen een belangrijke rol spelen in de strijd tegen ondervoeding van kleine kinderen. Ze worden gevraagd met ‘Maaltijd voor een Maaltijd’ mee te doen door speciale kaartjes van UNICEF bij de rekening te doen of op tafel te zetten. Op de kaartjes staat de actie uitgelegd en worden de gasten opgeroepen een mooi vervolg aan hun etentje te geven door een SMS te sturen, waarmee een dag gezonde voeding voor een ernstig ondervoed kind wordt gegeven.

Alle horecagelegenheden waar een maaltijd is te verkrijgen kunnen met de actie meedoen. Aanmelden kan via www.geefeenmaaltijd.nl waar ook een doos kaartjes (100 stuks) en een A4 poster besteld kan worden. Wie gingen u voor? Onder meer Le Garage en Lute in Amsterdam, NH Jan Tabak in Bussum, Hotel Restaurant De Nachtegaal in Lisse, De Pianobar in Naaldwijk, en Lunchcafé De Tweede Kamer in Eindhoven.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: