Librije's Zusje Beste Groenterestaurant in Nederland

11 mei 2018 | Thijs Jacobs

Librije’s Zusje, het tweesterrenrestaurant in Waldorf Astoria Amsterdam, is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant in Nederland 2018. Executive chef Sidney Schutte, bekend om zijn voorliefde voor vegetarische gerechten, haalde de prijs op in België.

De prijs voor de beste groenterestaurants is een initiatief van de befaamde Belgische groentechef Frank Fol en de nieuwe online restaurantgids We’re Smart Green Guide, onderdeel van het concept We’re Smart World. Naar het oordeel van de gids is het Beste Groenterestaurant ter Wereld te vinden in Barcelona: Celeri, van chef Xavier Pellicier. In de top 100 van `beste Groenterestaurants ter wereld' staan alleen al drie Nederlandse restaurants bij de beste 20: op 6 De Librije (Zwolle), 15 Bolenius (Amsterdam) en 16 Librije’s Zusje (Amsterdam).         

Vegetarische keuken

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. Hij wordt geroemd om zijn geraffineerde smaakcombinaties, de mix van producten en om zijn creatieve en vernieuwende vegetarische gerechten. In het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje wordt een uitgebreid vegetarisch menu geserveerd en ook op de kaart van Goldfinch Brasserie is een keuze aan vegetarische gerechten te vinden. De uitdaging van het vegetarisch koken op topniveau is wat Sidney betreft 'spannende gerechten creëren waarin proteïnen niet worden gemist'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: