Lex Wenneker is baristakampioen 2015

13 januari 2015 |
Lex Wenneker is baristakampioen 2015<

Lex Wenneker uit Amsterdam is gisteren de Nederlands baristakampioen geworden tijdens de finale van het Dutch Barista Championship. Hij
heeft het opgenomen tegen vijf ambitieuze barista’s die in oktober van vorig jaar doorgingen bij de voorrondes in Nijmegen. De Nederlands kampioen zal in april Nederland vertegenwoordigen in het World Barista Championship in Seattle, USA. De finale van het Dutch Barista Championship, dat ieder jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse tak van de Speciality Coffee Association Europe, vond dit jaar plaats tijdens de Horecava in Amsterdam.

Over het kampioenschap
Het Dutch Barista Championship wordt sinds 2002 jaarlijks gehouden. Het kampioenschap is een wedstrijd waarin deelnemers 12 koffiedranken maken en presenteren binnen 15 minuten - vier espresso’s, vier cappuccino’s en 4 dranken die signature drinks worden genoemd. De deelnemers meten hun vakkennis aan elkaar, moeten hun vaardigheden bewijzen bij het gebruiken van de espressomachine, de molen, de keuze van hun koffie, hygiëne, werkorganisatie en de presentatie die ze opvoeren. Dit alles wordt beoordeeld door een vakkundige en gecertificeerde jury. Tijdens de presentatie is het aan de barista om de koffie te presenteren, deze is vaak afkomstig uit velen landen en plantages met ieder zijn eigen eigenschappen en smaakomschrijvingen. Het verhaal dat de barista vertelt is grotendeels vrij in te vullen, maar volledige smaakomschrijvingen van alle koffiedranken en een duidelijke uitleg van de signature mogen niet ontbreken.

Meer lezen over koffie? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: