Lex Wenneker is baristakampioen 2015

13 januari 2015 |
Lex Wenneker is baristakampioen 2015<

Lex Wenneker uit Amsterdam is gisteren de Nederlands baristakampioen geworden tijdens de finale van het Dutch Barista Championship. Hij
heeft het opgenomen tegen vijf ambitieuze barista’s die in oktober van vorig jaar doorgingen bij de voorrondes in Nijmegen. De Nederlands kampioen zal in april Nederland vertegenwoordigen in het World Barista Championship in Seattle, USA. De finale van het Dutch Barista Championship, dat ieder jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse tak van de Speciality Coffee Association Europe, vond dit jaar plaats tijdens de Horecava in Amsterdam.

Over het kampioenschap
Het Dutch Barista Championship wordt sinds 2002 jaarlijks gehouden. Het kampioenschap is een wedstrijd waarin deelnemers 12 koffiedranken maken en presenteren binnen 15 minuten - vier espresso’s, vier cappuccino’s en 4 dranken die signature drinks worden genoemd. De deelnemers meten hun vakkennis aan elkaar, moeten hun vaardigheden bewijzen bij het gebruiken van de espressomachine, de molen, de keuze van hun koffie, hygiëne, werkorganisatie en de presentatie die ze opvoeren. Dit alles wordt beoordeeld door een vakkundige en gecertificeerde jury. Tijdens de presentatie is het aan de barista om de koffie te presenteren, deze is vaak afkomstig uit velen landen en plantages met ieder zijn eigen eigenschappen en smaakomschrijvingen. Het verhaal dat de barista vertelt is grotendeels vrij in te vullen, maar volledige smaakomschrijvingen van alle koffiedranken en een duidelijke uitleg van de signature mogen niet ontbreken.

Meer lezen over koffie? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: