Let op! Invullen van het werkrooster

24 oktober 2013
Let op! Invullen van het werkrooster

Een goede werksfeer creëren is niet altijd even gemakkelijk. Als ondernemer moet u met verschillende factoren rekening houden. Zo ook met uw personeel, dat iedere maand
een correct ingevuld werkrooster verwacht. Maar wat is de beste manier om het rooster in te vullen?

*Roosterprogramma's*
Het is van belang dat u zich houdt aan de roostervoorschriften uit de CAO: minimaal 2 weken van tevoren dient u de dagen en tijdstippen waarop moet worden gewerkt aan te geven. Roostert u niet volgens deze systematiek, dan kan een werknemer de te laat doorgegeven werktijden weigeren. Het werk in de horeca kenmerkt zich door een hoge mate van onregelmatigheid en overwerk. Het is dus belangrijk dat uw werknemers flexibel zijn. KHN, SVH en FNV Horeca bieden roosterprogramma’s die u helpen efficiënt en snel uw personeel in te roosteren.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws