Lekkerste 'Finest Hamburger' komt uit Arnhem

8 januari 2018 | Thijs Jacobs

Laurentz Craane maakt de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland. Craane won tijdens de Horecava met ‘The Basterd’ de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest.
 

Craane (30) werkt sinds drie jaar bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de creativiteit in de creatie, de uitmuntende samenstelling en natuurlijk vanwege de ‘enorme smaakbom’ in de mond.

In Arnhem worden sowieso topburgers gebakken: ook de nummer 2 komt uit de Gelderse hoofdstad.

De vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij hamburger specifieke zaken.

De opdracht was om live op het podium, binnen tien minuten, vijf indentieke broodjes te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest door de makers worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de burger.

 

TOP 3

De volledige top 3 van de Lekkerste Hamburger Finest luidt als volgt:

1: Laurentz Craane – Iveau Burgers & Wijnbar, Arnhem.

2: Patrick Menzies – Popocatepetl The Mexican, Arnhem.

3: Reiss Greenhalgh – Firma Pickles, Rotterdam.

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 13 deelnemers deel. De vakwedstrijd om de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Events
VeggieWorld naar Jaarbeurs

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en...

Bier Ondernemen
Bierfabriek lanceert flessenlijn

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid. Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robi...

Opening Lunchroom
Nieuwe Kwalitaria in Brummel

Na Kwalitaria Eerbeek en Warnsveld opent bedrijfsleider Job van der Neer vrijdag 19 januari een derde Kwalitaria in Brummel. De nieuwe locatie is net als Kwalitaria Warnsveld volledig in de nieuwste stijl van Kwalitaria. Van der neer legt uit: “Kwaliteit staat bij al onze vestigingen vooro...

Amsterdam Opening
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka...

Opening Lunchroom
Nieuwe lunchroom in Katwijk

Dinsdag opende een nieuwe lunchroom in Katwijk haar deuren. Lunchroom 't Leutje werkt met personeel met een beperking. Er worden broodjes, koffie en thee geserveerd door de jongeren; zelfs kinderen hebben in deze lunchroom een goede dagbesteding, zo lezen we op allesoverkatwijk.nl. Verse prod...

Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: