U heeft gezocht op : Hamburger

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

9 juli 2019 Interview Longread
Horecakeizer Casper Reinders: "Ik heb niet veel met hip"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

24 juni 2019 Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

15 maart 2019 Opening Achtergronden
Deze beachclub is nu al klaar voor het nieuwe strandseizoen

Bistro & Grill Later aan Zee is uit haar winterslaap en klaar voor het nieuwe strandseizoen. Zij opent zondag 17 maart 2019 haar deuren voor de liefhebbers van lekker eten en drinken een prettige ambiance op het strand. De onderscheidende beachclub in Bloemendaal aan Zee kreeg dit jaar wederom e...

25 februari 2019 Food
Leerlingen bedenken ve-GO burger

Op 25 februari lanceerde Vital4Skool de ve-GO burger, een vegetarische burger bedacht door leerlingen van St Michael College in Zaandam. De burger volgde uit een wedstrijd vanhet Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen. Begin dit jaar startten leerlingen van het St Mic...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

9 januari 2019 Awards Culinair
HMSHost winnaar ‘Lekkerste Hamburger’ wedstrijd Horecava

Ferlyan Palimbong werkzaam bij HMSHost heeft gisteren op de Horecava de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Hamburger gewonnen. Het winnende broodje is vanaf morgen ook verkrijgbaar bij Asian Brasserie Kebaya op Amsterdam Airport Schiphol. Vorig jaar viel Ferlyan Palimbong ook al in de prijz...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

4 januari 2019 Horecava 2019
Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, sn...

20 december 2018 Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

19 december 2018 Columns Blog
Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graa...

3 december 2018 Awards Culinair
Meld je aan voor de Lekkerste Wedstrijden

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert in 2019 voor de 35e (!) keer vakwedstrijden voor de horeca. In die tijd heeft de stichting zich ontwikkeld tot een professionele organisatie die maar liefst 12 verschillende wedstrijden op het programma heeft staan voor allerlei verschillende discipline...

19 november 2018 Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

1 november 2018 Fastservice Rotterdam
Happy Italy start met take away-concept waar je ook kunt ontbijten

Happy Italy komt met een nieuw concept: Happy Italy To Go. Op vrijdag 2 november opent de eerste take away van Happy Italy haar deuren aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Mix snelheid met goed zelfgemaakt eten en het recept voor Happy Italy To Go is geboren. Hier kun je snel je favoriete Italiaanse ...

29 oktober 2018 Achtergronden
Horeca griezelt tijdens Halloween

Halloween. Waarschijnlijk de meest 'upcoming' feestdag. Woensdag aanstaande (31 oktober) is het zover, maar ook komend weekeinde wordt er aardig gegriezeld in ons land. De Nederlandse horeca is dan ook bezig om deze gruwelijk enge feestdag flink op de kaart te zetten. Zwarte hamburgers, grie...

15 oktober 2018 Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

3 oktober 2018 Achtergronden
Halloweentips voor horecaondernemers

Halloween is in Nederland inmiddels een bekende feestdag. Dat was enkele jaren geleden wel anders, maar de enorme populariteit van bijvoorbeeld de Fright Nights in pretpark Walibi toont aan dat er vraag is naar leuke - en spannende - activiteiten rondom deze feestdag. Wat is Halloween? De naam...

1 oktober 2018 Vega
Vegan Sashimi op de menukaart van Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein heeft maandag 1 oktober de primeur, want de vorige week gelanceerde No Tuna en Zalmon Sashimi staat daar als eerste op de kaart. De plantaardige sashimi maakte een hoop los op social media en de beelden van de niet van echt te onderscheiden sashimi gi...

18 september 2018 Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

14 september 2018 Bezorgen Achtergronden
Uber Eats van start in Haarlem 

Uber Eats is nu beschikbaar in Haarlem. Uber Eats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Vanaf vandaag kunnen Haarlemmers dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avon...

29 augustus 2018 trends Bezorgen Ontbijt
Utrecht volgens bezorgdienst Deliveroo lunchstad van Nederland

Uit data van maaltijdbezorger Deliveroo blijkt dat de stad Utrecht het grootst aantal bestellingen rond ontbijt- en lunchtijd van Nederland heeft. Meest bestelde type lunch in de stad is ‘het belegde broodje’. Deliveroo is begin 2018 gestart met bezorgen tijdens het ontbijt en de lunch e...

15 juni 2018 Bezorgen Utrecht
Utrecht bestelt het liefste uit de Amerikaanse keuken

De Amerikaanse keuken is favoriet in Utrecht: de inwoners van de Domstad bestellen massaal hamburgers via de Uber Eats app. Maar ook lokale klassiekers zijn in trek. Zo zijn is het afgelopen jaar veel besteld bij Sfizio Mario. Dit blijkt uit data van Uber Eats, die op zaterdag 16 juni een jaar geled...

14 juni 2018 Koffie & thee Achtergronden
Nu ook high tea bij de McDonald's

In Harderwijk hoeft men niet per definitie meer naar een lunchroom om van een high tea te genieten. De plaatselijke McDonald's biedt nu immers ook een high tea aan. Op AD.nl lezen we dat franchisenemers de vrijheid hebben om dergelijke initiatieven te ondernemen. Macarons Andere vestiginge...

12 juni 2018 Interview Longread
Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"

Peter Procee zit al tientallen jaren in de horeca, en niet zonder succes. In Leeuwarden legde hij 24 jaar geleden de basis voor zijn lunchzaak zoals die nu is. Het Broodhuys is een jaar geleden grondig verbouwd, waarbij de originele details uit het monumentale pand bewaard zijn gebleven. We brachten...

6 juni 2018 Opening Fastfood
Five Guys opent in Almere Centrum

Hamburgerfans kunnen binnenkort hun hart ophalen in Almere Centrum. 11 juni opent aan het Forum een vestiging van het populaire hamburgerrestaurant Five Guys. Op het menu staan verschillende, versgebakken hamburgers, maar ook andere Amerikaanse klassiekers als hotdogs, BLT’s en heerlijke milks...

17 mei 2018 Opening Utrecht
Leidsche Rijn Centrum geopend: veel horeca

Van dagzaak tot avondhoreca: enkele nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café, Kiprestaurant Alan & Pim's, broodjeszaak dagelijks Lekker, Wijn en eetbar Most en Miyabi Asian Cuisine openen in Utrechts ...

15 mei 2018 Interview CityTrip
CityTrip Emmen: interview Harry's Lunchroom

Wanneer je Harry’s Lunchroom noemt, dan weet iedere Emmenaar waar je het over hebt. “In juli bestaan we 33 jaar en in onze zaak verwelkomen we nog steeds veel gasten die hier al vanaf het begin komen”, vertelt Harry Kort, de eigenaar van deze lunchzaak. De lunchroom die we bezo...

30 maart 2018 Video Brood
Gratis classic streetfood broodpakket

Daarnaast is er de Banquet d'Or fully-baked pistolet in wit en bruin, waarbij afbakken niet meer nodig is. Je hoeft deze enkel te ontdooien. Daarmee besparen ondernemers op de stroom- en personeelskosten. Ook hebben deze pistolets een kleinere doos. Een ander belangrijk voordeel is dat ondernemers a...

22 maart 2018 trends Internationaal
Breaking news: Fransen eten meer burgers dan baguettes

De inwoners van Frankrijk hebben voor het eerst meer hamburgers dan typisch Franse ham en boter sandwiches (baguettes) gegeten. Dit is voor de eerste keer in de historie. Er gingen vorig jaar 1,46 miljard burgers over de Franse toonbanken, tegenover 1,22 miljard baguettes met een plak ham, zo becijf...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg...

25 januari 2018 trends
Uber Eats voorspelt foodtrends voor 2018: houtskool en black-food

Het nieuwe jaar is van start gegaan en vandaag onthult Uber Eats de foodtrends voor 2018. Wat gaan de meest gebruikte ingrediënten worden en welke gerechten worden het meest populair? Op basis van data en zoekopdrachten van gebruikers van de afgelopen zes maanden voorspelt Uber Eats in 2018 uit...

19 januari 2018 trends Events
VeggieWorld naar Jaarbeurs

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en...

12 januari 2018 Awards Video
Video: The Bastard keihard de beste hamburger

De lekkerste hamburger in de categorie Finest is dit jaar te vinden in Arnhem. Chef-kok Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijnbar wist de jury tijdens de Horecava te overtuigen met zijn creatie ‘The Bastard.’ “Ik denk dat als je dieper op de componenten van een klassieke burg...

9 januari 2018 Food Awards
Dit is de winnaar van de lekkerste hamburger fastest

Ferlyan Palimbong maakt de Lekkerste Hamburger Fastest van Nederland. Palimbong won tijdens de Horecava met zijn Javaanse Pomodoreburger de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Fastest. Palimbong werkt bij HSMHost op Schiphol. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de kwaliteit van het hambur...

8 januari 2018 Food Awards
Lekkerste 'Finest Hamburger' komt uit Arnhem

Laurentz Craane maakt de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland. Craane won tijdens de Horecava met ‘The Basterd’ de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest. Craane (30) werkt sinds drie jaar bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. De vakjury prees de winnende hamburger vanweg...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

21 december 2017 Events
Ter Marsch & Co lanceert de wietburger

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend om haar prijswinnende burgers, passie voor smaak, innovatie en verrassende ingrediënten. Afgelopen jaar introduceerden zij de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis. Een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. Voor komend jaar hebben zi...

7 december 2017 Opening
Johnny's Burger Company opent in Tilburg

Op woensdag 6 december opende de snelgroeiende hamburgerzaak Johnny’s Burger Company stilletjes een nieuwe vestiging in het bourgondische Tilburg. De 19 de vestiging van de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak vindt zijn standplaats op het bekende Pieter Vreedeplein en wordt gerund door...

14 november 2017 Bezorgen Fastfood
Johnny’s Burger Company opent 18e vestiging in Utrecht

Op maandag 13 november opende de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak Johnny’s Burger Company een nieuwe vestiging nabij het centrum van Utrecht. De 18de vestiging van de snel groeiende franchiseformule vindt zijn standplaats in de Adelaarstraat 69 en wordt gerund door franchiseondernem...

3 november 2017 Food trends
Dit zijn de foodtrends voor 2018 volgens Waitrose

Waitrose publiceerde onlangs het jaarlijkse 'Food And Drinks Report 2017-18', waarin een panel van 2000 deelnemers werd ondervraagd en de gegevens van miljoenen klanten werden gebruikt om de trends van 2017 en van 2018 te presenteren. In 2018 gaan we massaal de volgende gerechten eten, aldus...

20 oktober 2017 Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Dertien in een dozijn

In de horeca vliegen de trends en concepten je om de oren. Iedereen wil een graantje meepikken als een trend of concept succesvol blijkt. En daarom verandert menig horecabedrijf weleens van concept of past op zijn minst het assortiment aan. Er verschijnt wat nieuws aan de horecahorizon en vervolgens...

19 oktober 2017 Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

17 oktober 2017 Achtergronden
Waarom je ook over de muziek moet nadenken

Jouw lunchroom is helemaal af; je hebt een frisse unieke menukaart, het interieur ziet er top uit en ook op sociale media doe je leuk mee. Dagelijks is je zaak goed gevuld en je gasten zijn tevreden. Om het ze nog meer naar de zin te maken, heb je op de achtergrond een muziekje aanstaan. Gewoon van ...

2 oktober 2017 Awards Achtergronden
Ter Marsch & Co zoekt naam voor prijswinnende hamburger

In november 2017 doet het prijswinnende Nederlandse burgerconcept Ter Marsch & Co voor de tweede keer mee aan de World Food Championships met een legendarische burger. In 2015 behaalden ze tijdens deze wereldkampioenschappen in ‘food’ de 12e plaats van de wereld. Nu gaan ze opnieuw d...

13 september 2017 Rotterdam
Hamburgerketen ontketent 'hamburgeroorlog'

Het AD bericht over een dreigende 'hamburgeroorlog' in Rotterdam. De Amerikaanse keten Five Guys gaat zich immers vestigen in Alexandrium (in 2018) en aan de Coolsingel (in 2019). De reeds bestaande hamburgerzaken verwachten een overdaad aan hamburgerzaken binnen een relatief klein gebied e...

22 augustus 2017 Bezorgen
SushiPoint en Johnny’s Burger Company sluiten aan bij de NLVVM

De grootste namen binnen de maaltijdbezorgbranche bundelen hun krachten al enige tijd samen in de Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers. Onlangs voegden ook SushiPoint en Johnny’s Burger Company zich toe aan dit initiatief. “Met twintig vestigingen van SushiPoint en achttien vesti...

16 augustus 2017 Food Events
Pittig foodfestival in Eindhoven

De zesde editie van Dutch Chili Festival vindt plaats op zondag 10 september in het Klokgebouw Eindhoven. Dutch Chili Fest is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Er zijn verschillende wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, e...

15 augustus 2017 Diner Rotterdam
Rotterdamse horecazaak heeft vegetarische steak tartare op de kaart

Vanaf maandag 14 augustus is Café Ter Marsch in Rotterdam een nieuw vegetarisch gerecht rijker. In samenwerking met de blog De Hippe Vegetariër werd een vegetarische steak tartare aan het menu toegevoegd. Deze samenwerking is het resultaat van de Blogger Summer Vega Challenge waarbij blo...

28 juli 2017 Columns
Robots in de keuken: zo groeien Nederlandse restaurateurs nog sneller

Nederland eet steeds meer buiten de deur. Restaurateurs die daarvan willen profiteren, spelen in op de vraag naar ‘affordable luxury’. En denken goed na over innovatieve manieren om hun aanbod sneller, overzichtelijker, goedkoper én aantrekkelijker te ontsluiten. Het consumente...

24 juli 2017 Internationaal Tech
Restaurant deelt Instagram-kit uit voor mooie foto’s

De komst van mobiele telefoons met camera’s en apps als Instagram heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen foto’s maken van de gerechten die ze bestellen. Het Londense restaurant Dirty Bones moet dat ook hebben gezien, en deelt nu een speciale Instagram-kit uit aan haar klanten. Zo k...

21 juni 2017 Food
De ultieme hamburgerbol is geboren

De familie Ter Marsch, bekend van zijn awardwinnende hamburgers, liep al lange tijd rond met de droom om een eigen hamburgerbol te ontwikkelen. In deze zoektocht ontmoetten zij bakker Edwin Klaasen van Desemenzo. Na ruim een jaar experimenteren is de samenwerking een feit en is Bakkerij Ter Marsch b...

6 juni 2017 Rotterdam
Café Ter Marsch organiseert wedstrijd voor bloggers

Café Ter Marsch in Rotterdam zoekt inspiratie voor een vegetarisch gerecht op de nieuwe menukaart en roept daarbij de hulp in van foodminnende bloggers. Tijdens de Blogger Summer Vega Challenge kunnen bloggers een recept aandragen voor een zomers vegetarisch hoofdgerecht. Het gerecht, voor...

24 mei 2017 Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

1 mei 2017 Lunchroom
The Tosti Club breidt uit

Op de eerste verjaardag van de tweede stadslocatie te Breda is het tijd om verder uit te vliegen, zo besloot oprichter en eigenaar Jacco Heijkoop van The Tosti Club. Onlangs opende The Tosti Club al zijn eerste Out of Home locatie pal aan de A59 in een tankstation te Nuland. Binnenkort opent The ...

18 april 2017 Opening Restaurant
‘s Werelds eerste app-based restaurant komt naar Nederland!

De Zweedse restaurantketen Pinchos is van plan om uit te breiden in Nederland. Pinchos heeft een uniek concept. Gasten kunnen namelijk met de Pinchos App, beschikbaar voor iOs en Android, reserveren, bestellen en betalen. Pinchos is hiermee het eerste restaurant ter wereld dat mensen via hun mobiel ...

7 april 2017 Restaurant
McDonalds lanceert glutenvrije hamburger

McDonald’s biedt op dit moment haar gecertificeerde glutenvrije Hamburgers aan in meer dan 100 van haar restaurants, verspreid over heel Nederland. Bovendien heeft het bedrijf de ambitie om deze Hamburgers in nog meer restaurants aan te gaan bieden. De voornaamste reden van deze uitrol van ver...

4 april 2017 Food
Wiedewietsaus van Ter Marsch daadwerkelijk in productie

Familie Ter Marsch lanceert een nieuwe ambachtelijke sauzenlijn in hun drie horecazaken. Om dit onder de aandacht te brengen bij het publiek bedachten ze de spraakmakende Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis die op de eerste zaterdag van april, 1 april, werd gelanceerd. Een ode aan Amster...

30 maart 2017 Economie Snacks
Einde daling aantal snackbars in zicht?

Het aantal snackbars is aan het stabiliseren in Nederland. De afgelopen vijf jaar is het aantal snackbars in Nederland licht afgenomen van circa 4.840 naar 4.802, een daling van 0,8%. De afgelopen tien jaar daalde het aantal snackbars met 4%, alleen in de provincies Drenthe, Flevoland en Zeeland is...

27 maart 2017 Achtergronden Culinair
Horecafamilie Ter Marsch lanceert Wiedewietsaus

De pop-up burgerbar van Ter Marsch & Co in Amsterdam bestaat een jaar en dat wordt gevierd. Het befaamde burgerconcept uit Rotterdam werd vorig jaar succesvol op de Amsterdamse markt gelanceerd en werd bekroond met de titel ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. Om dit jubileum te vieren, ...

20 maart 2017 Food Interview
Op bezoek bij STOOM beer&food Nijmegen

Toen Edo van der Veer en Laila Smits op vakantie waren in de Verenigde Staten en Canada, zagen zij iets dat je in Nederland maar zelden ziet in de horeca: horecalocaties waar je én fantastische bieren kunt drinken én uitstekend kunt eten. Edo werkte al langer als chef-kok, maar wilde g...

13 maart 2017 Achtergronden Lunchroom
Het geheim van een goede tosti

Ineens stond het groot in de krant: ‘De tosti is de nieuwe hamburger’. De gegrilde sandwich was natuurlijk al een klassieker op veel menukaarten, maar er is iets aan de hand. Het afgelopen jaar schoten de tosti-restaurants als paddenstoelen uit de grond. Wat maakt de tosti zo populair? ...

3 februari 2017 Food trends
Restaurant komt met veganistische burger die smaakt naar 'echt' vlees

De veganistische burger is vanaf nu echt te bestellen in de horeca. In New York kun je bij restaurant Public, een zaak met een Michelinster, de burger bestellen die net zo smaakt als een 'echte' hamburger bereid met vlees. De hamburger is ontwikkeld door het bedrijf Impossible Foods. Dit ...

11 januari 2017 Awards
Prijs voor hamburger met stroopwafel

Vincent Kuik de Rijk, werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort heeft tijdens de Horecava de award voor De Lekkerst Hamburger van Nederland in de categorie Fastest gewonnen. Bijzonder is dat er stroopwafels zijn gebruikt voor de hamburger. Volgens Juryvoorzitter Rob Besseling kwam de hamburg...

9 januari 2017 Awards Restaurant
Hier eet je De Lekkerste Hamburger van Nederland

Dennie Soffree van Soffree on fifty-four is de winnaar van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest. Deze wedstrijd werd gehouden op de Horecava in Amsterdam. Dennie Soffree, werkzaam bij Soffree on fifty-four won met zijn broodje ‘De BZN’ de vakwedstrijd &l...

9 januari 2017 Opening Restaurant
Burgerdock opent binnenkort haar eerste vestiging

Een nieuw concept met vegetarische en glutenvrije hamburgers Een aantal (ex-)ondernemers in de horeca slaan de handen ineen om een moderne en toekomstgerichte formule in de markt te zetten. De initiatiefnemers hopen hiermee een vernieuwend hamburger concept op te zetten en een stimulans te geven ...

5 januari 2017 Food trends Brood
Trend: de luxe tosti

2017 wordt het jaar van de tosti. En dan niet die met ham en kaas of misschien een keer een stukje ananas erbij. Nee, het wordt het jaar van de luxe tosti. Denk aan een makreeltosti, een beschuitboltosti of een tosti van rozijnenbrood. Lunchrooms met als thema tosti schieten als paddestoelen uit ...

4 januari 2017 Opening Restaurant
Nieuw burgerrestaurant in Den Haag

Op 12 januari 2017 gaat de eerste vestiging van de Burger Bar in Zuid-Holland open. Het restaurant aan Plein 3 in Den Haag opent om 12.00. In de toekomst hopen de eigenaren meer Burger Bars te openen in deze provincie. Ze vertellen hierover het volgende: 'Toen wij 10 jaar geleden de eerste Burge...

16 december 2016 Achtergronden
Donald Trump leeft zich uit op culinaire recensent

Tina Ncuyen, een redactrice van vanity Fair, bezocht de Trump Grill. Dit is een restaurant dat gevestigd is in de Trump Tiwer van Donald Trump. Ze was totaal niet gecharmeerd van de kwaliteit van het voedsel. Ze noemde het interieur van de zaak 'een goedkope versie van rijk' en vergeleek dit...

1 december 2016 Snacks
De man die de wereld de Big Mac gaf, is overleden

De uitvinder van één van de beroemdste hamburgers ter wereld is overleden: Jim Delligatti. Hij is niet alleen geestelijk vader van de Big Mac, maar ook van de Egg McMuffin. Delligatti is 98 jaar geworden. In 1967 was Michael 'Jim' Delligatti een franchisehouder van McDonal...

31 oktober 2016 Achtergronden Internationaal
Café in New York serveert miniatuurgerechten

In Japan is mini food al langer een trend. In New York trekt Zagat, een food café dat gespecialiseerd is in mini food, enorm veel aandacht. Het minirestaurant trekt de Verenigde Staten rond en alle gerechtjes worden bereid in mini-keukentjes. Bij Zagat kun je je volproppen met mini-hambur...

24 oktober 2016 Opening
Nieuw burgerrestaurant in Amsterdam

H.Burger kondigt de opening aan van een nieuw restaurant en creatieve hub op de Clercqstraat 128 in Amsterdam. Het restaurant, inclusief private dining gelegenheid en stadstuin, opent vanaf vandaag haar deuren voor lunch, diner en meer. ...

6 oktober 2016 Restaurant
Restaurant De Kleine Parade opent in Utrecht

In de Drieharingstraat in Utrecht opent binnenkort een nieuw restaurant: De Kleine Parade. “Geen hamburger, kip en kreeft of staal en eiken in het interieur. We gaan voor het tegenovergestelde.” Horecaondernemers Oscar de Goede en Sander van der Meijden slaan opnieuw de handen ineen s...

8 september 2016 Restaurant
Amsterdam krijgt nieuw hamburgerconcept

Amsterdam is vanaf half september een nieuw hamburgerconcept rijker. De twee oprichters hebben geen horeca-achtergrond maar komen uit de marketing en evenementenbranche. <cke:body style='background:transparent'></cke:body></cke:html>"&q...

23 augustus 2016 Lunch Opening
Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis. Gratis bu...

4 augustus 2016 Opening
Winnaar 'beste hamburger Rotterdam' komt naar Den Haag

Nog een paar weken verbouwen en dan opent Capriole Café; een koffiebranderij met restaurant in Den Haag. Chef-kok wordt Diego Buik die eerder werkzaam was in London, Amsterdam en Rotterdam. In 2015 won hij de beste hamburger van Rotterdam en in de loop van augustus kan Den Haag genieten van z...

9 juni 2016
Hard Rock Café Amsterdam bestaat 45 jaar

ard Rock Café Amsterdam viert aanstaande dinsdag zijn 45-jarig jubileum. Tussen 11:30u en 12:30u kost hun Local Legendary halfponds burger slechts 71 cent. Seventies Het thema van het verjaardagsfeest is trouw aan de periode wanneer het eerste Hard Rock Cafe werd geopend: de Seventies. ...

26 mei 2016
Gasten bestellen bij Burger King via Facebook

Amerikaanse hamburgerliefhebbers kunnen via Facebook Messenger een bestelling plaatsen bij Burger King. De fastfoodketen voegt het social media-kanaal toe aan zijn bestelopties. Bestelrobot Burgerfans die gebruikmaken van de nieuwe besteldienst, komen in contact met een speciale bestelbot van ...

19 mei 2016
Ook Ter Marsch & Co Amsterdam heeft beste burger

Na de Rotterdamse vestiging van Ter Marsch & Co is ook de Amsterdamse zaak gisteren in de prijzen gevallen. Esquire maakte op die dag bekend dat Ter Marsch & Co Amsterdam volgens het blad met haar indrukwekkende burgers, bereid met hoogkwalitatief vlees, huisgemaakte sauzen, dagverse producten en ...

6 mei 2016
De beste burger van Rotterdam

Handzaamheid, vlees, saus, broodje, groente en presentatie, het waren de zes criteria waarop de blog LiveLikeTom maar liefst 40 hamburgers van Rotterdamse burgerrestaurants beoordeelde. Uit die test kwam de hamburger De Burger Club van het op de Nieuwe Binnenweg gevestigde Burger Club als beste na...

3 mei 2016
Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw is weer open

Het is er weer: het pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw dat huist in de voormalige koffiehoek van de Laurenskerk. Met dit keer nog meer te proeven dan voorheen, want de keuken zal deze zomer verzorgd worden door verschillende mobiele keukens uit alle windstreken. Dat betekent dat er altijd iets nie...

2 mei 2016
McDonalds lanceert nieuwe campagne

Afrojack en Ronnie Flex hebben hun muzikale krachten gebundeld en samen de nieuwe track ‘Weinig Tijd’ geproduceerd. ‘Weinig tijd’ wordt exclusief in de nieuwe campagne ‘Favorieten van Nederland’ van McDonald’s gebruikt. In deze campagne presenteren de meest favoriete artiesten van Ned...

6 april 2016
Worden sushihamburgers een nieuwe trend?

Vergeet de klassieke houten boot met sushi: als het van foodies afhangt, zijn hamburgers de nieuwste manier om rijst en (rauwe) vis te combineren. Er kan zelfs ook kip met een pittige saus tussen of nog iets helemaal anders. Instragram Op Instagram delen sushiliefhebbers massaal creaties met r...

4 april 2016
Café Ter Marsch opent deuren

Vers gegrilde kippetjes en gezellig borrelen: daarvoor kunnen gasten straks naar Café Ter Marsch aan de Witte de Withstraat. Deze grote broer van Ter Marsch & Co bereidt kippetjes midden in de zaak op een Churrasco grill, waar entrecotes trouwens ook heel goed op bereid kunnen worden. Bij Café Te...

31 maart 2016
Turks franchiseconcept komt naar Utrecht

Om niet alleen Turkije, maar ook Nederland te kunnen laten genieten van alles wat de moderne Turkse keuken te bieden heeft, opent Simitçi Dünyas? op 1 april de eerste vestiging in Utrecht. In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchiseconcept feesteli...

30 maart 2016
McDonald's boekt omzetgroei door innovatie

McDonald’s heeft in Nederland het afgelopen jaar haar omzet met 3,4% zien toenemen naar €673,8 miljoen. Daarmee behoort het bedrijf, samen met Polen en China, tot de top drie best presterende landen van McDonald’s binnen het high growth segment*. De vernieuwing in de restaurants, met verschi...

16 maart 2016
Lunchzaak zonder broodjes

Bourgondischer dan in Limburg vind je het niet in Nederland. Op de overgang tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland vind je Sittard, een stadje vol levensgenieters en een lunchzaak waar je absoluut geen broodjes kunt eten en waar water gewoon gratis blijft. Eigen broden Een lunc...

8 maart 2016
Ter Marsch & Co opent in NH Carlton

Ter Marsch & Co Amsterdam heeft in Hotel NH Carlton aan de Vijzelstraat een pop-up bar-restaurant geopend waar goed vlees centraal staat. De zaak is dagelijks geopend tot laat en is tevens de plek voor een goede kop koffie, lunch of borrel. Meatlove Vlees speelt de hoofdrol bij Ter Marsch & Co....

29 februari 2016
Groupon verkoopt miljardste voucher

Groupon verkocht kort geleden de miljardste voucher. 1.100 kilometer aan sushi rolls, 1,3 miljoen gebleekte tanden, 12,6 miljoen massages en 359 kilometer aan hamburgers werden inmiddels besteld via groupon. Pizza Daarmee komt Groupon in het rijtje van namen, waaronder Apple, McDonald’s, Ub...

26 februari 2016
Pittige burgers voor heethoofden

Stijgende temperaturen, bezwete voorhoofden en hier en daar een traan. Wie zich vandaag in het centrum van Amsterdam bevond werd getrakteerd op een gepeperd schouwspel waarin tien waaghalzen met elkaar de strijd aangingen op National Chili Day tijdens de heetste hamburgerwedstrijd van Nederland. D...

26 februari 2016
New York Pizza gaat meer burgers verkopen

New York Pizza gaat voor de tweede helft van 2016 meerdere hamburgers verkopen in hun filialen. Het succes van de hamburger die eind 2015 op de menukaart verscheen, heeft daartoe geleid. Zelf samenstellen De pizzaketen denkt er ook over na om verscheidene broodjes, pasteitjes en verschillende s...

11 januari 2016

Als het consumentenvertrouwen stijgt, gaan consumenten meer buiten de deur consumeren. Die wetmatigheid bestaat al decennialang. In 2015 steeg het consumentenvertrouwen, dat vanaf april boven de nul bleef. Dat leidde tot een stijging van de buitenshuisconsumptie met €643 miljoen. De totale foodo...

6 januari 2016
Amsterdamse ijssalon wordt burgerbar

Fastfoodketen Burgerbar heeft de Italiaanse ijssalon Pisa op de Eerste van der Helststraat in de Amsterdamse Pijp overgenomen. In het pand komt een nieuw filiaal van de hamburgerzaak. Zeven vestigingen De keten Burgerbar timmert hard aan de weg. Het filiaal in de Eerste van der Helststraat en e...

1 januari 2016 Brood Recepten
New York pesto burger

Ingrediënten 500 gram varkensgehakt 25 gram rucola 3 sjalotjes (fijngesnipperd) 2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt) 1 theelepel worcestershiresaus zout en peper 50 gram boter 2 vleestomaten (in plakken) 1 eetlepel pesto (groene) 4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes) 1 dl...

1 januari 2016 Brood Recepten
Griekse fetahamburger

Ingrediënten 400 gram varkensgehakt 1 sjalotje (fijngehakt) 1 ei 3 eetlepels paneermeel 2 theelepels oregano 50 g feta (in blokjes van 1 cm gesneden) 2 eetlepels olijfolie 4 broodjes (harde, ronde) 1 krop ijsbergsla (in reepjes) 1 vleestomaat (in plakken gesneden) 1 rode ui (in ri...

1 januari 2016 Brood Recepten
Quarter pound burger

Ingrediënten 500 gram rundergehakt 1 eetlepel grillkruiden 5 eetlepels bieslook (fijngeknipt) 100 g roomkaas (vers) 1 tomaat 4 blaadjes sla 1 ui 4 broodjes (maïs, rond) Bereiding Meng het gehakt met de grillkruiden en 2 eetlepels bieslook. Vorm van het gehakt 4 ballen en d...

1 januari 2016 Brood Recepten
Turkse hamburger

Ingrediënten 400 gram rundergehakt 4 eetlepels pijnboompitten 1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander) 1 eetlepel djinten (gemalen komijn) 6 eetlepels paneermeel (met kruiden) 1 ei 2 teentjes knoflook 2 dl yoghurt (Turkse roomyoghurt) 1 eetlepel zonnebloemolie 3 eetlepels koriander...

1 januari 2016 Brood Recepten
Tartaarburger met geitenkaas

Burgers zijn hot. De hamburgerzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en het kan geen kwaad om jouw eigen burgermenu een update te geven. We geven je een niet-alledaagse suggestie. Ingrediënten (voor vier personen) 400 g tartaar 1 ei 3 eetlepels paneermeel (met kruiden) 1 rijpe...

1 januari 2016 Brood Recepten
Quater-pound hamburger

Ingrediënten (voor vier personen) 500 g rundergehakt 1 eetlepel grillkruiden 5 eetlepels bieslook (fijngeknipt) 100 g roomkaas (vers) 1 tomaat 4 blaadjes sla 1 ui 4 broodjes (mais, rond) Bereiding Meng het gehakt met de grillkruiden en 2 eetlepels bieslook. Vorm van het gehakt ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Renesseburger

Renesseburger van Brasserie Zoet & Hartig, Renesse Ingrediënten Italiaanse bol ijsbergsla mosterd-mayosaus rode ui hamburger bacon gebakken ei kaas ketchup tomaat Bereiding Bak een Italiaanse bol vers af. Beleg hem met ijsbergsla, mosterd-mayo, rode ui, gebakken hambu...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: