La Marquise bestaat 20 jaar

7 februari 2014 |
La Marquise bestaat 20 jaar<

Eethuis La Marquise in Hoorn bestaat 1 maart alweer 20 jaar. Reden voor eigenaar Frank Eggerding om de gast in de watten te leggen. De hele maand zijn er jubileumacties en traktaties bij de
koffie. Vakblad Lunchroom had de ondernemer in 2004 al in de gaten en sprak met hem in de vaste rubriek lunchroomformule. In 2012, toen vakblad Lunchroom 12,5 jaar bestond, zocht het vakblad Eggerding weer op.

Ben Saunders clubsandwich
Frank Eggerding is de bedenker van onder andere het ‘broodje crisis’ en de ‘Ben Saunders clubsandwich’. In vakblad Lunchroom sprak de ondernemer in 2012 deze woorden:
“Ik heb een schitterende tijd gehad met de lunchroom, maar met mijn 63 jaar is het tijd voor mijn pensioen.” Enthousiast vertelt de eigenaar dat de vraag naar pannenkoeken de laatste jaren is gestegen en dat hij nog steeds nieuwe broodjes blijft bedenken. “Ik wil mijn onderneming verkopen aan een persoon bij wie ik een goed gevoel heb, dus niet aan een eendagsvlieg”, zegt Eggerding. Geen tijd voor pensioen, maar voor het vieren van het jubileum!

Meer lezen over Eggerding in Lunchroom, de jubileumeditie? Download dan gratis het vakblad.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: