La Buvette opent grand café op Coolsingel in Rotterdam

13 december 2016 | Jorien Slager

La Buvette geeft met een klassiek grand café de klasse van vroeger terug aan het Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door Dudok. Het grand café op de begane grond van het monumentale pand, dat in gebruik is genomen door Frame Office, is zeven dagen per week toegankelijk voor iedereen. Het stijlvolle interieur is ‘oud en nieuw chique’ en knipoogt naar de vervlogen tijden en stijlen van architect W.M Dudok. Op de kaart staan ontbijt-, lunch- en borrelgerechten geïnspireerd op de Franse en Belgische keuken, op vrijdagavond kan er ook gedineerd worden.

Het grand café onderscheidt zich met kwalitatief en smaakvol eten, dat altijd bereid is met dagverse seizoensproducten. Van de garnalenkroket en de filet Americain tot de mayonaise en – nu al populaire - steak tartare; alles wordt huisgemaakt door chef-kok Fabian Oldenburger en het keukenteam. De kaart wisselt regelmatig en de smaken zijn puur en verfijnd, maar vooral ook niet te moeilijk. De keuken werkt bovendien samen met meesterboulanger Hiljo Hillebrand (hij kwalificeerde zich eerder dit jaar voor het WK Boulangerie in Parijs).

Laagdrempelig genieten

Ondanks de ietwat chique sfeer streeft La Buvette naar een laagdrempelig concept en zeer betaalbare geprijsd. Het publiek is erg gemengd; zakenlui, winkelend publiek en borrelaars genieten zij aan zij van hun koffie of wijn. Omdat de wifi goed is en er veel stopcontacten zijn, is La Buvette al snel een populaire plek voor freelancers geworden. Wanneer de huisgemaakte patés, rilettes, quiches en geserveerde patisserie, wijnen en aperitieven in de smaak vallen, kunnen deze zelfs mee naar huis genomen worden. Ook bezorgd La Buvette lunches en borrels aan de bedrijven in de omgeving. La Buvette is namelijk naast café ook traiteur. De traiteur hopen ze in de toekomst zelfs uit te breiden met een eigen locatie op hun terras aan de Coolsingel 104.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: