Kurhaus heeft beste high tea van Nederland

9 mei 2016 |
Kurhaus heeft beste high tea van Nederland<

Voor het tv-programma Kassa is meester patissier Joey Mercuur op zoek gegaan naar de beste High Tea van Nederland. Hij bezocht Paleis
’t Loo, Karel V, de Euromast, de Bakkerswinkel, Groot Warnsborn en Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Over de laatste locatie was Mercuur met name onder de indruk van de mooie variatie en vond hij het ‘culinair genieten’.

De ranglijst
Groot Warnborn eindigde op de laatste plaats met een 5,5, vervolgens Karel V met een 6, de Euromast met een 6,5, de Bakkerswinkel met een 8, Paleis ’t Loo kreeg een 9 en de winnaar van de test was het Kurhaus met een 9,5. Een fantastisch resultaat van het team van Waves at the Kurhaus onder leiding van chef-kok Marc Smeets. Om het fragment van Kassa terug te zien volg je deze link: http://kassa.vara.nl/media/356911
Waves at the Kurhaus
Grand Hotel Amrâth Kurhaus opende in april 2015 bar en restaurant Waves at the Kurhaus. Fine dining en heerlijke drinks & cocktails met het mooiste uitzicht van Nederland. Pure smaken en producten is waar Waves voor staat. Chef-kok Marc Smeets gebruikt voornamelijk de Noordzee en de omgeving als inspiratiebron voor zijn internationale keuken. 7 dagen per week geopend voor lunch, borrel, diner en uiteraard voor een High Tea. De High Tea bestaat naast verschillende soorten thee uit heerlijke zoetigheden en hartige hapjes, allemaal vers bereid.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: