KHN geeft tips voor kleinere porties

6 maart 2019 | Yonne van Geene

Uit onderzoek van KHN blijkt dat 55 procent van de horecaondernemers zijn of haar gasten een keuze biedt in portiegrootte. Dat doen ze door hele en halve porties op de menukaart aan te bieden. 27 procent van de ondernemers geeft aan dat gasten de bijgerechten kunnen kiezen en 13 procent heeft bijgerechten los op de kaart staan. Een goede ontwikkeling, want het voorkomt voedselverspilling en gaat overgewicht tegen. Daarom geeft KHN tips voor kleinere porties.

Op dit moment is meer dan de helft van de volwassen Nederlanders te dik en de verwachting is dat dit percentage verder stijgt. Eén van de manieren om dat tegen te gaan, is door kleinere of verschillende porties op de menukaart aan te bieden, zodat gasten minder snel te veel eten. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die op hun gezondheid letten, ook als ze uit eten gaan. Mensen willen gezond leven en gezond eten. "Als je daar als horecazaak op inspeelt, levert je dat alleen maar winst op", aldus Robèr Willemsen, voorzitter van KHN.

1. Zet op de menukaart hele en halve porties

2. Beperk het aantal bijgerechten of zet ze los op de menukaart tegen een meerprijs

3. Maak porties kleiner en geef aan dat gasten altijd bij kunnen bestellen

4. Serveer meer groenten en minder vlees

Kansen voor de horeca

Uit het onderzoek van KHN blijkt ook dat 73 procent van de horecaondernemers al volop bezig is met gezonde voeding. En dat zij de komende twee jaar zeker aan de slag gaan om hun aanbod (nog) gezonder te maken. Onder andere door meer groente en minder vlees te serveren en het stimuleren van het drinken van water en suikervrije dranken. Het KHN wil horecaondernemers enthousiasmeren om kleinere porties aan te bieden om mensen gezonder te laten eten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: