Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

10 oktober 2019 | David Bakker

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de volgende editie van 5 t/m 7 oktober 2020 in MECC Maastricht. Het allround BBB platform zet haar opmars onverminderd voort.

Erik Stroink, beursmanager: “Het beursoppervlak is met maar liefst 15% gegroeid, de masterclasses waren druk bezocht en nieuwe onderdelen als het innovatieplein en inspiratieplatform Folie à Deux trokken volop de aandacht van bezoekers. Daarnaast zien we dat er steeds meer aandacht komt voor het hogere gastronomische segment.” Geen succesvolle beurs zonder tevreden klanten. De reacties liegen er niet om: “mooie bedrijven aanwezig”, “culinair genieten van en geïnspireerd raken door top chefs en wijnexperts”, “kwalitatief publiek”, “de crème de la crème”, “hier moet je zijn”, “ideaal platform om business te doen in een een bourgondische setting”.

Chefs Battle en Culinair Talent van Limburg

Als platform juicht BBB Maastricht initiatieven die de succesvolle ontwikkeling van de horecasector bevorderen toe. Een voorbeeld daarvan zijn de kookwedstrijden tijdens de BBB. In Chefs Battle draaide alles om jong culinair talent. Drie dagen lang werd er gebatteld. Maandag zeven oktober stond kalfsvlees op het menu, georganiseerd door VanDrie Group.

Dag twee en drie stonden in het teken van de voorronden van 'Het Culinair Talent van Limburg', een samenwerking tussen BBB, Chapeau en Foodlab Limburg. De finalisten gaan door naar de volgende ronde op maandag 27 januari 2020 in de Oranjerie in Roermond.  “Om relevant te zijn en blijven binnen de horecabranche moeten onze voelsprieten continu aan staan. We zijn zichtbaar en het hele jaar betrokken bij de horecasector. Daarom organiseren we kookwedstrijden zoals Chefs Battle. Dat is het succes van BBB Maastricht. Alles voor meer horeca succes,” aldus Erik Stroink.

Trots

Beursmanager Erik Stroink kijkt tevreden terug op deze editie. “Ik ben vooral trots op wat we met het hele team weer hebben neergezet in MECC Maastricht. De 65e editie is een mijlpaal en blijft in mijn geheugen gegrift. De reacties en cijfers zeggen genoeg. Dit maakt mij zeker enthousiast om volgend jaar deze editie weer te overtreffen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: