Is in China alles groter?

23 juli 2015 |
Is in China alles groter?<

Of in China alles groter is, dat weten we niet. Dat één van de grootste restaurants ter wereld zich in dit land bevindt, dat weten we wel. Het
West Lake Restaurant vind je in Changsha, de hoofdstad van de provincie Hunan. Met 5.000 zitplaatsen is dit het grootste restaurant in Azië. In het Guinness Book of records kun je lezen dat dit tevens het grootste Chinese restaurant ter wereld is.

Grootste ter wereld
De oppervlakte van het restaurant beslaat maar liefst 5,8 hectare, de verschillende gebouwen zijn allemaal opgetrokken in Chinese traditionele stijl en het restaurant telt vijf enorme keukens. In 2008 zond de BBC een vierdelige documentaireserie uit over het restaurant. De titel van de documentaire luidt ‘The Biggest Chinese Restaurant in the World’.

Eetgewoonten
In de serie kon je zien dat er wekelijks 700 kippen, 1200 kilo varkensvlees en 1000 kilo pepers werden gebruikt. Geitenvlees is ook zeer populair. De slachtmethoden die op de dieren worden toegepast, zijn in onze ogen controversieel. Zo is te zien dat een slang levend wordt onthoofd en vervolgens wordt klaargemaakt om zo snel mogelijk op het bord te worden gepresenteerd. Wanneer de slang wordt opgediend, beweegt het dode dier nog. Ook worden vissen levend gefrituurd, zodat de mond nog beweegt, wanneer het dier wordt opgediend. Over verschillende eetculturen gesproken…

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: