Interview Lekkerste Lunchroombroodje

10 december 2014 |
Interview Lekkerste Lunchroombroodje<

Na weken, zo niet maanden van spanning konden de handen op 6 november dan eindelijk in de lucht in De Koffiepot. Geen lege handen gelukkig,
maar handen gevuld met een mooie, blinkende schaal, een oorkonde, bloemen en een fles champagne. Het mag duidelijk zijn: het betreft hier een feestelijke gebeurtenis. De uitreiking van de titel ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’.

Foto: Hoofdredacteur van Lunchroom Thijs Jacobs feliciteert chef-kok Arno met de overwinning.

Ongelofelijk!
Wanneer de jury met de schaal De Koffiepot nadert, klinkt er een hartstochtelijk gejuich vanuit de lunchroom. En dan is de jury nog niet eens binnen. Even later bleek er iemand op de uitkijk gestaan te hebben en binnen zien we dat een werkneemster met de iPad de website van Lunchroom continu in de gaten gehouden heeft. De prijs gaat dus gelukkig naar een dankbare winnaar. Eric en Tamara Meertens zijn de eigenaren van Lunchroom De Koffiepot. "We zijn verbaasd, echt waar", vertelt Tamara. "We hebben ons broodje pas laat ingezonden; het was een idee van onze nieuwe chef-kok Arno om het broodje in te zenden. Hij is gedreven en wil onze lunchroom echt op de kaart zetten. Dat dit al zo snel is gelukt, is boven iedere verwachting. Ongelofelijk! Deze prijs is niet alleen een erkenning voor hem en voor ons, maar direct ook voor het hele team. Want dat zijn we. Een team."

De straat op
De winnaars van eerdere edities hebben zonder uitzondering profijt gehad van het winnen van deze wedstrijd. Wat wil je? Lokale en nationale media pikken het nieuws op en iedereen wil maar al te graag proeven hoe dat prijswinnende broodje in het echt smaakt. Wat doet De Koffiepot na het winnen van deze titel? "We zijn vorige week op zaterdag al de straat op gegaan met het broodje. We lieten het winkelend publiek kennismaken met Feel the Veal en alleen dat levert al leuke reacties op. Nu, na het winnen van de titel, gaan we weer de straat op en willen we ook broodjes gaan uitdelen bij een zorginstelling in de buurt. Natuurlijk vinden we dat leuk om te doen, maar het levert ook weer goede publiciteit op. Kijk eens om je heen: het zit hier nu al goed vol, kun je nagaan wat er gebeurt na het winnen van deze titel. We kunnen ons geluk niet op."

Lees het volledige interview in de CuliTip 2014!
Meer lezen over het Lekkerste Lunchroombroodje? Klik hier!
Thijs Jacobs




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: