Interview Lekkerste Lunchroombroodje

10 december 2014 |
Interview Lekkerste Lunchroombroodje<

Na weken, zo niet maanden van spanning konden de handen op 6 november dan eindelijk in de lucht in De Koffiepot. Geen lege handen gelukkig,
maar handen gevuld met een mooie, blinkende schaal, een oorkonde, bloemen en een fles champagne. Het mag duidelijk zijn: het betreft hier een feestelijke gebeurtenis. De uitreiking van de titel ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’.

Foto: Hoofdredacteur van Lunchroom Thijs Jacobs feliciteert chef-kok Arno met de overwinning.

Ongelofelijk!
Wanneer de jury met de schaal De Koffiepot nadert, klinkt er een hartstochtelijk gejuich vanuit de lunchroom. En dan is de jury nog niet eens binnen. Even later bleek er iemand op de uitkijk gestaan te hebben en binnen zien we dat een werkneemster met de iPad de website van Lunchroom continu in de gaten gehouden heeft. De prijs gaat dus gelukkig naar een dankbare winnaar. Eric en Tamara Meertens zijn de eigenaren van Lunchroom De Koffiepot. "We zijn verbaasd, echt waar", vertelt Tamara. "We hebben ons broodje pas laat ingezonden; het was een idee van onze nieuwe chef-kok Arno om het broodje in te zenden. Hij is gedreven en wil onze lunchroom echt op de kaart zetten. Dat dit al zo snel is gelukt, is boven iedere verwachting. Ongelofelijk! Deze prijs is niet alleen een erkenning voor hem en voor ons, maar direct ook voor het hele team. Want dat zijn we. Een team."

De straat op
De winnaars van eerdere edities hebben zonder uitzondering profijt gehad van het winnen van deze wedstrijd. Wat wil je? Lokale en nationale media pikken het nieuws op en iedereen wil maar al te graag proeven hoe dat prijswinnende broodje in het echt smaakt. Wat doet De Koffiepot na het winnen van deze titel? "We zijn vorige week op zaterdag al de straat op gegaan met het broodje. We lieten het winkelend publiek kennismaken met Feel the Veal en alleen dat levert al leuke reacties op. Nu, na het winnen van de titel, gaan we weer de straat op en willen we ook broodjes gaan uitdelen bij een zorginstelling in de buurt. Natuurlijk vinden we dat leuk om te doen, maar het levert ook weer goede publiciteit op. Kijk eens om je heen: het zit hier nu al goed vol, kun je nagaan wat er gebeurt na het winnen van deze titel. We kunnen ons geluk niet op."

Lees het volledige interview in de CuliTip 2014!
Meer lezen over het Lekkerste Lunchroombroodje? Klik hier!
Thijs Jacobs




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: