Interview: Rob Marcelissen & Aniëlka Menner

15 februari 2013 |
Interview: Rob Marcelissen & Aniëlka Menner<

De lange designtafel in het hart van de lunchroom en de verlichting die met zorg is uitgekozen. Lunchroom Smaak presenteert zijn gasten een stijlvolle beleving. Met het ondernemende duo Aniëlka Menner en Rob Marcelissen aan het roer, heeft het Brabantse Rijen er een pareltje bij. Deze zaak heeft een verhaal, een ondernemersverhaal, en dat staat op het punt van beginnen.

Drie jaar geleden opende de zaak haar deuren. Rob kreeg de kans om het voormalige pannenkoekencafĂ© over te nemen en er een lunchroom van te maken. “We wilden een leuke, stijlvolle lunchroom neerzetten”, vertelt hij. “Een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij verkopen sfeer, in al onze broodjes zit sfeer.” AniĂ«lka voegt daaraan toe: “Ik vind een echte huiskamersfeer belangrijk. Deze elementen zijn de basis van ons bedrijf.”

Het plaatje was pas compleet toen de verlichting onder handen werd genomen. Deze is met zorg gekozen. Rob: “Met de juiste verlichting creĂ«er je sfeer. Onze verlichting is duurzaam en sprankelt. Te veel ondernemers onderschatten licht. Licht betekent veel. Het blijft bij mensen hangen, onbewust. Dit is het totaalplaatje.”
Naast deze missie had het ondernemerskoppel ook een ander doel, met als motto ‘Samen Sterk’. AniĂ«lka en Rob zijn in de omgeving gaan samenwerken met lokale bedrijven. De eerste menukaart van Smaak werd gedrukt in een stijlvol magazine en toegezonden aan alle inwoners van Rijen. Rob ging langs bij de bedrijven in de regio met de vraag of zij met een vermelding in het blad wilden staan. “Het kost jullie niets, ik wil alleen weten of ik je naam juist schrijf.” De reacties waren positief en deze wisselwerking zorgde ervoor dat er meerdere edities van het magazine konden verschijnen. “Later kreeg ik een magazine vol met advertenties van de bedrijven. De verspreiding is goud waard”, vertelt Rob.

Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: