Interview: Nancy Bennenk

23 oktober 2012
Interview: Nancy Bennenk

Openheid en vrolijkheid – dat is waar Lunchroom Tante Truus in Almere voor staat. Enthousiast personeel dat ‘knetterhard’ wil werken, ontvangt de gasten in smaakvolle ingericht pand vol gemengde kleuren. Bedrijfsleidster Nancy Bennenk (44) over Tante Truus: "Kom binnen en verbaas je maar."

Tante Truus is een lunchroom in het centrum van Almere. Bij de dagzaak werken twintig medewerkers met een verstandelijke beperking. Daarnaast is er een team, bestaande uit zes personen, dat zorgt voor de ondersteuning van de medewerkers. "Het is waanzinnig mooi om in het centrum van Almere, op een A-locatie, een lunchroom te runnen. We willen zo dicht mogelijk bij de samenleving zijn", vertelt Nancy Bennenk.

*Betrek personeel erbij*
Nancy is altijd alert om Tante Truus en het concept te promoten. "Het mooie van onze werknemers is hun openheid en vrolijkheid. Het verwelkomen van gasten, ze naar hun tafel brengen en gerechten serveren, dat doen zij met zoveel trots. Het is belangrijk dat je personeel betrekt bij wat je doet. In november 2011 hebben we de zaak verbouwd. We hebben de medewerkers bij iedere fase betrokken. Alles moet bespreekbaar zijn binnen een onderneming, dan maakt het personeel zich het bedrijf ook meer 'eigen'. Tante Truus is van hen."

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Lunchroom.":http://www.lunchroom.nl/blad/76/

Overig nieuws