Interview: Maria Zwart

20 april 2013 |
Interview: Maria Zwart<

“Mijn droom was om een lunchroom te hebben met unieke, homemade producten. Creativiteit, gerechtigheid en kwaliteit met een persoonlijke twist, dat wilde ik”,
vertelt Maria Zwart, eigenaresse van lunchroom KEEK in Utrecht. Het romantische beeld, zoals Maria het zelf noemt, wilde zij terugbrengen in haar dagzaak. En dat is haar zeer goed gelukt.

Houten tafels, een bar met vers fruit, zicht op de koffiebonen en kunst aan de muur. De tulpen in de vaasjes op de tafel zijn net ververst en fleuren in het zicht. Lunchroom Kunst En Eerlijke Koffie, afgekort tot KEEK, in de Twijnstraat in Utrecht is sinds 2008 geopend. ‘Alles lekker eko en homemade’, is de zin die prijkt op de menukaart. Dat is de visie van de lunchroom: vers, biologisch en homemade. “Je kunt kant-en-klare koekjes serveren of sap uit een pak, maar wat heb je dan? Met het zelf bereiden van de producten laat je zien wat je ambacht is”, vindt Maria. “De taarten, de broodjes, de muffins, de sappen – alles is homemade.”

Maria is opgegroeid in het pand waarin KEEK is gevestigd. Haar moeder runde op die plek een speelgoedwinkel. Toen zij zes jaar geleden aangaf te willen stoppen met de zaak en het pand wilde verhuren, ging bij Maria een belletje rinkelen. “Dit was echt een unieke kans. Ook al was ik pas 23 jaar, nu moest ik mijn droom achterna gaan. Als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer.” En zo geschiedde.

Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: