Interview: Laurens van Beek

19 april 2012 |
Interview: Laurens van Beek<

Een mistige gloed siert de haven van Rotterdam. Bedrijvigheid en de rauwe uitstraling van de Maasstad geven het bekende sfeerbeeld. Herleef de historie en voel je thuis in de nieuwe haven vol enthousiaste jonge ondernemers met innoverende concepten. Welkom bij Dokkaffee – koffie, lunch en expositie – van Laurens van Beek (27).

In september 2011 opende Laurens van Beek, in samenwerking met Het Wapen van Nieuw-Beijerland, Dokkaffee voor koffie, lunch en expositie. De eerste gedachte die opdoemt bij het binnenkomen is 'wauw'. Dit verwacht je niet bij een lunchroom in de haven. Het moderne meubilair, bijzondere lunchgerechten op het krijtbord en een glimp van de open keuken. "Dit is precies wat we willen doen: verrassen. Als mensen binnenkomen, moeten ze denken 'wauw, hier kom ik terug' of 'ik neem nieuwe gasten mee'", vertelt bedrijfsleider en chef de cuisine Van Beek.

De doelgroep van Dokkaffee is divers. "Het publiek is voornamelijk afkomstig uit de haven en dat betekent dus vooral werknemers van bedrijven. We ontvangen mensen met een stropdas die een kop koffie komen drinken, maar ook werklui en 'casual dressed people', die genieten van een uitsmijter. Daarnaast komen studenten van de Hogeschool Rotterdam die op de RDM-Campus, de voormalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM), lessen volgen en hier een schoolopdracht maken. Er is een gratis WiFi-verbinding. En toeristen komen hier in de namiddag een broodje eten."

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Lunchroom.":http://www.lunchroom.nl/blad/60/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: