Interview: Laurens van Beek

19 april 2012 |
Interview: Laurens van Beek<

Een mistige gloed siert de haven van Rotterdam. Bedrijvigheid en de rauwe uitstraling van de Maasstad geven het bekende sfeerbeeld. Herleef de historie en voel je thuis in de nieuwe haven vol enthousiaste jonge ondernemers met innoverende concepten. Welkom bij Dokkaffee – koffie, lunch en expositie – van Laurens van Beek (27).

In september 2011 opende Laurens van Beek, in samenwerking met Het Wapen van Nieuw-Beijerland, Dokkaffee voor koffie, lunch en expositie. De eerste gedachte die opdoemt bij het binnenkomen is 'wauw'. Dit verwacht je niet bij een lunchroom in de haven. Het moderne meubilair, bijzondere lunchgerechten op het krijtbord en een glimp van de open keuken. "Dit is precies wat we willen doen: verrassen. Als mensen binnenkomen, moeten ze denken 'wauw, hier kom ik terug' of 'ik neem nieuwe gasten mee'", vertelt bedrijfsleider en chef de cuisine Van Beek.

De doelgroep van Dokkaffee is divers. "Het publiek is voornamelijk afkomstig uit de haven en dat betekent dus vooral werknemers van bedrijven. We ontvangen mensen met een stropdas die een kop koffie komen drinken, maar ook werklui en 'casual dressed people', die genieten van een uitsmijter. Daarnaast komen studenten van de Hogeschool Rotterdam die op de RDM-Campus, de voormalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM), lessen volgen en hier een schoolopdracht maken. Er is een gratis WiFi-verbinding. En toeristen komen hier in de namiddag een broodje eten."

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Lunchroom.":http://www.lunchroom.nl/blad/60/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: