Interview: Ilja Donderwinkel

13 december 2012
Interview: Ilja Donderwinkel

De geur van versgebakken brood, het sierlijke Franse interieur, spontaan personeel en het blinkende koffieapparaat dat in het zicht staat. Welkom bij Smaakrijk Lunch & Zo in Nijmegen. Eigenaar Ilja Donderwinkel (40) vertelt over zijn passie voor koffie, hoe je de crisis kunt overleven en hoe belangrijk het verhaal achter een product is.

Smaakrijk Lunch & Zo is te vinden in de Lange Hezelstraat in Nijmegen. Omringd door boetiekwinkeltjes straalt de straat een knusse, gezellige sfeer uit – een straat waar volgens Ilja Donderwinkel verschillende doelgroepen elkaar ontmoeten. "Dit wordt ook wel de 'lunchstraat' genoemd. Het is geweldig hoe verschillende groepen mensen elkaar hier ontmoeten. De kracht van Smaakrijk is dat we puur zijn. Puur zonder poespas. Ik ben wie ik ben. Deze passie verwerk ik in de lunchroom en in de gerechten. De gewone dingen moet je goed doen, maar haal er wel het ongewone uit."

*Proef het verhaal*
Donderwinkel streeft ernaar om bij ieder product een verhaal te vertellen. "De passie, de achterliggende gedachte, die wil ik graag delen. Het is leuk om ingrediënten of gerechten te proeven, maar ik deel smaken en beleving graag met de gast. Mijn producten moeten duurzaam, biologisch, ambachtelijk en streekgebonden zijn. Het verhaal achter het product moet je kunnen meenemen in de beleving. Het versterkt elkaar. Ik ben van mening dat als je deze periode wilt overleven, je kwaliteit voor een goede prijs moet leveren. En dat kan!"

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Lunchroom.":http://www.lunchroom.nl/blad/79/

Overig nieuws