Interview: Ilja Donderwinkel

13 december 2012 |
Interview: Ilja Donderwinkel<

De geur van versgebakken brood, het sierlijke Franse interieur, spontaan personeel en het blinkende koffieapparaat dat in het zicht staat. Welkom bij Smaakrijk Lunch & Zo in Nijmegen. Eigenaar Ilja Donderwinkel (40) vertelt over zijn passie voor koffie, hoe je de crisis kunt overleven en hoe belangrijk het verhaal achter een product is.

Smaakrijk Lunch & Zo is te vinden in de Lange Hezelstraat in Nijmegen. Omringd door boetiekwinkeltjes straalt de straat een knusse, gezellige sfeer uit – een straat waar volgens Ilja Donderwinkel verschillende doelgroepen elkaar ontmoeten. "Dit wordt ook wel de 'lunchstraat' genoemd. Het is geweldig hoe verschillende groepen mensen elkaar hier ontmoeten. De kracht van Smaakrijk is dat we puur zijn. Puur zonder poespas. Ik ben wie ik ben. Deze passie verwerk ik in de lunchroom en in de gerechten. De gewone dingen moet je goed doen, maar haal er wel het ongewone uit."

Proef het verhaal
Donderwinkel streeft ernaar om bij ieder product een verhaal te vertellen. "De passie, de achterliggende gedachte, die wil ik graag delen. Het is leuk om ingrediënten of gerechten te proeven, maar ik deel smaken en beleving graag met de gast. Mijn producten moeten duurzaam, biologisch, ambachtelijk en streekgebonden zijn. Het verhaal achter het product moet je kunnen meenemen in de beleving. Het versterkt elkaar. Ik ben van mening dat als je deze periode wilt overleven, je kwaliteit voor een goede prijs moet leveren. En dat kan!"

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Lunchroom.":http://www.lunchroom.nl/blad/79/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: