Interview: Ilja Donderwinkel

13 december 2012 |
Interview: Ilja Donderwinkel<

De geur van versgebakken brood, het sierlijke Franse interieur, spontaan personeel en het blinkende koffieapparaat dat in het zicht staat. Welkom bij Smaakrijk Lunch & Zo in Nijmegen. Eigenaar Ilja Donderwinkel (40) vertelt over zijn passie voor koffie, hoe je de crisis kunt overleven en hoe belangrijk het verhaal achter een product is.

Smaakrijk Lunch & Zo is te vinden in de Lange Hezelstraat in Nijmegen. Omringd door boetiekwinkeltjes straalt de straat een knusse, gezellige sfeer uit – een straat waar volgens Ilja Donderwinkel verschillende doelgroepen elkaar ontmoeten. "Dit wordt ook wel de 'lunchstraat' genoemd. Het is geweldig hoe verschillende groepen mensen elkaar hier ontmoeten. De kracht van Smaakrijk is dat we puur zijn. Puur zonder poespas. Ik ben wie ik ben. Deze passie verwerk ik in de lunchroom en in de gerechten. De gewone dingen moet je goed doen, maar haal er wel het ongewone uit."

Proef het verhaal
Donderwinkel streeft ernaar om bij ieder product een verhaal te vertellen. "De passie, de achterliggende gedachte, die wil ik graag delen. Het is leuk om ingrediënten of gerechten te proeven, maar ik deel smaken en beleving graag met de gast. Mijn producten moeten duurzaam, biologisch, ambachtelijk en streekgebonden zijn. Het verhaal achter het product moet je kunnen meenemen in de beleving. Het versterkt elkaar. Ik ben van mening dat als je deze periode wilt overleven, je kwaliteit voor een goede prijs moet leveren. En dat kan!"

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Lunchroom.":http://www.lunchroom.nl/blad/79/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: