Hoe keurt de NVWA uw zaak?

12 februari 2014
Hoe keurt de NVWA uw zaak?

Is uw lunchroom rood, oranje of groen? Weet u alles van de 'Horeca Inspectiekaart’ van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit? Nee? Dan moet u zeker komen naar de Nationale Lunchroomdag
op 17 maart! In de rendementssessie geeft de NVWA, Ghislaine Mittendorff, toelichting op de inspecties en de 'kleurtjes'.

*De inspectiekaart*
Naar verwachting publiceert de NVWA de ‘Horeca Inspectiekaart’ vanaf juni. Consumenten zien dan per lunchroom of de regels voor veilig voedsel worden nageleefd, uitgedrukt in een kleur: groen (voldoet), oranje (te verbeteren) of rood (verscherpt toezicht). Wanneer een horecabedrijf in het afgelopen jaar niet is geïnspecteerd, krijgt deze de kleur wit (geen recente gegevens). De inspectiekaart geeft consumenten inzicht in de voedselveiligheid en geeft ondernemers de kans zich positief te onderscheiden van hun concurrenten.

*Heeft u wel alles op orde?*
Wilt u weten hoe u groen wordt of hoe de kleur tot stand komt? Dan mag u de sessie van Ghislaine Mittendorff niet missen! Op Nationale Lunchroomdag zal door de NVWA toegelicht worden hoe de kleur tot stand komt. Maar ook hoe u, als ondernemer, via het invullen van de Veilig Voedsel Verklaring, groen kan worden.

*Niet rood maar groen!*
Mis deze sessie van de NVWA niet! "Schrijf u in voor de Nationale Lunchroomdag":http://www.nationalelunchroomdag.nl/inschrijving/ en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de Horeca Inspectiekaart. Vakblad Lunchroom organiseert de rendementssessie op 17 maart. Er vindt een sessie plaats van 11.15 - 12.15 en van 13.30 - 14.30. Uw bezoek aan de dag is geheel kosteloos. Kom langs!

*Op de foto:* Ghislaine Mittendorff

Overig nieuws