Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam

29 september 2017 | Thijs Jacobs

Vorige week maandag riep de vakjury van ‘Leven in Frankrijk’ Bistrot Neuf uit tot ‘het fijnste Franse restaurant van Nederland’. Bistrot Neuf voelt zich vereerd deze erkenning te krijgen in dezelfde week dat zij haar 8-jarig bestaan vierde.

Bistrot Neuf is ontstaan uit de wens van eigenaar Rex Neve om goed en warm Frans te kunnen lunchen en dineren in Amsterdam. Genieten van goede escargots, hommard, côte de boeuf en huisgemaakte pâtes zoals hij dat tijdens al zijn wijnreizen in Frankrijk graag deed. Dit kon nog volgens Neve nog niet voldoende in de hoofdstad. Dat de vakjury de waardering geeft zelfs landelijk een baken te zijn van goed Frans eten, fijne service en mooie wijn is een ontzettend mooie beloning voor de jaren inzet van het hardwerkende team van ‘Neuf’. Chefs Pascal Tooms en Thijmen Veerman zijn trots dat ze, naast dat ze voor de vierde keer op rij beloond worden met een Bib Gourmand, ook deze prijs uit handen van vakgenoten mogen ontvangen.

Voorzitter

Zoals voorzitter Tom Kellerhuis uit het juryrapport citeerde: "De voortdurend vernieuwde kaart is iedere keer verrassend. En nog altijd is het plek waar je je (internationale) gasten graag mee naar toe neemt: het is hip, bruisend, eigentijds en je kunt er, iedere keer weer, op rekenen dat het eten ver boven het gemiddelde uitsteekt."
De wijnen van Chabrol Wines kregen tevens een speciale vermelding. De Franse ambassadeur Philippe Lalliot reikte de prijs uit aan eigenaar Rex Neve, mede-eigenaar Robert Peppelenbos kon helaas niet aanwezig zijn. "Helaas kon het personeel ook niet komen, want die zijn aan het werk, maar vanavond aan de bar nemen we er eentje", aldus Neve. Wat de avond compleet maakte is dat beste vrienden van Bistrot Neuf, Auberge Jean (voormalig maître van Neuf) & Marie al 1 jaar na opening de publieksprijs mocht ontvangen uit handen van chef Alain Caron. We hopen dat dit voor velen weer aanleiding is de bistrot en de auberge te bezoeken, ze staan (bijna) elke dag voor u klaar!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: