Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam

29 september 2017 | Thijs Jacobs

Vorige week maandag riep de vakjury van ‘Leven in Frankrijk’ Bistrot Neuf uit tot ‘het fijnste Franse restaurant van Nederland’. Bistrot Neuf voelt zich vereerd deze erkenning te krijgen in dezelfde week dat zij haar 8-jarig bestaan vierde.

Bistrot Neuf is ontstaan uit de wens van eigenaar Rex Neve om goed en warm Frans te kunnen lunchen en dineren in Amsterdam. Genieten van goede escargots, hommard, côte de boeuf en huisgemaakte pâtes zoals hij dat tijdens al zijn wijnreizen in Frankrijk graag deed. Dit kon nog volgens Neve nog niet voldoende in de hoofdstad. Dat de vakjury de waardering geeft zelfs landelijk een baken te zijn van goed Frans eten, fijne service en mooie wijn is een ontzettend mooie beloning voor de jaren inzet van het hardwerkende team van ‘Neuf’. Chefs Pascal Tooms en Thijmen Veerman zijn trots dat ze, naast dat ze voor de vierde keer op rij beloond worden met een Bib Gourmand, ook deze prijs uit handen van vakgenoten mogen ontvangen.

Voorzitter

Zoals voorzitter Tom Kellerhuis uit het juryrapport citeerde: "De voortdurend vernieuwde kaart is iedere keer verrassend. En nog altijd is het plek waar je je (internationale) gasten graag mee naar toe neemt: het is hip, bruisend, eigentijds en je kunt er, iedere keer weer, op rekenen dat het eten ver boven het gemiddelde uitsteekt."
De wijnen van Chabrol Wines kregen tevens een speciale vermelding. De Franse ambassadeur Philippe Lalliot reikte de prijs uit aan eigenaar Rex Neve, mede-eigenaar Robert Peppelenbos kon helaas niet aanwezig zijn. "Helaas kon het personeel ook niet komen, want die zijn aan het werk, maar vanavond aan de bar nemen we er eentje", aldus Neve. Wat de avond compleet maakte is dat beste vrienden van Bistrot Neuf, Auberge Jean (voormalig maître van Neuf) & Marie al 1 jaar na opening de publieksprijs mocht ontvangen uit handen van chef Alain Caron. We hopen dat dit voor velen weer aanleiding is de bistrot en de auberge te bezoeken, ze staan (bijna) elke dag voor u klaar!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: