Haute Friture Snackbar Tante Nel introduceert ‘SpeakFrietje’

25 juli 2017 | Roy Spijker

Op vrijdag 28 juli organiseert Tante Nel haar eerste ‘SpeakFrietje’ in Rotterdam. De Snackbar 2.0 mét alcoholvergunning, brengt op deze avond een ode aan de ons-kent- ons cultuur en nodigt Rotterdammers uit voor de nieuwe vrijdagborrel op het 80m2 grote terras.

Eigenaar Kevin de Roos vertelt enthousiast over zijn nieuwe initiatief: “Tijdens de drooglegging in de jaren ’20 waren Speakeasy bars in Amerika dé plek voor een borrel. Je hoorde via-via en vaak op het laatste moment pas waar en wanneer het feestje plaatsvond. SpeakFrietje brengt een ode aan die ons-kent- ons cultuur. Gewoon gezellig bij elkaar komen met goed gezelschap, muziek en drankjes. En met een frietje smaakt die borrel nu eenmaal het best!”

Cocktail guru David Trampe
Speakeasy bars zijn ontstaan aan het begin van de 19 e eeuw tijdens de drooglegging in Amerika. Doordat er een lange periode geen alcohol verkocht mocht worden, ontstonden er geheime plekken die werden voorzien van alcohol. Het waren borrels voor de in-crowd en vaak hoorde je pas op het laatste moment waar het feestje plaatsvond.

Tegenwoordig vind je het concept van de ‘geheime’ bar steeds vaker in wereldsteden. Klassieke zaken waar wordt gewerkt met mooie producten en waar horeca nog steeds als ambacht wordt beschouwd. De nieuwe borrel van Tante Nel is afgeleid van deze hoogwaardige criteria. Speciaal voor deze eerste editie is cocktail- guru David Trampe uitgenodigd om zich te ontfermen over de dranken. Trampe sleepte afgelopen jaren meerdere vakprijzen in de wacht en heeft voor SpeakFrietje twee nieuwe zomerse cocktails ontworpen op basis van Loopuyt Gin en Mezcal.

Tante Nel Rotterdam
Haute Friture Snackbar Tante Nel heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen op de Pannekoekstraat. Als eerste Rotterdamse snackbar met alcoholvergunning wist zij op een unieke locatie steeds meer gasten en gezelschappen te bereiken met een goed product. Tante Nel serveert Hollandse snacks als frikandellen, kroketten bittergarnituur, verse friet, softijs en milkshakes. Met kwaliteit en duurzaamheid als graadmeters. Zo werkt Tante Nel met een aardappel leverancier uit haar eigen buurt voor de beste en lekkerste aardappels voor alle frietjes!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: