Haute Friture Snackbar Tante Nel introduceert ‘SpeakFrietje’

25 juli 2017 | Roy Spijker

Op vrijdag 28 juli organiseert Tante Nel haar eerste ‘SpeakFrietje’ in Rotterdam. De Snackbar 2.0 mét alcoholvergunning, brengt op deze avond een ode aan de ons-kent- ons cultuur en nodigt Rotterdammers uit voor de nieuwe vrijdagborrel op het 80m2 grote terras.

Eigenaar Kevin de Roos vertelt enthousiast over zijn nieuwe initiatief: “Tijdens de drooglegging in de jaren ’20 waren Speakeasy bars in Amerika dé plek voor een borrel. Je hoorde via-via en vaak op het laatste moment pas waar en wanneer het feestje plaatsvond. SpeakFrietje brengt een ode aan die ons-kent- ons cultuur. Gewoon gezellig bij elkaar komen met goed gezelschap, muziek en drankjes. En met een frietje smaakt die borrel nu eenmaal het best!”

Cocktail guru David Trampe
Speakeasy bars zijn ontstaan aan het begin van de 19 e eeuw tijdens de drooglegging in Amerika. Doordat er een lange periode geen alcohol verkocht mocht worden, ontstonden er geheime plekken die werden voorzien van alcohol. Het waren borrels voor de in-crowd en vaak hoorde je pas op het laatste moment waar het feestje plaatsvond.

Tegenwoordig vind je het concept van de ‘geheime’ bar steeds vaker in wereldsteden. Klassieke zaken waar wordt gewerkt met mooie producten en waar horeca nog steeds als ambacht wordt beschouwd. De nieuwe borrel van Tante Nel is afgeleid van deze hoogwaardige criteria. Speciaal voor deze eerste editie is cocktail- guru David Trampe uitgenodigd om zich te ontfermen over de dranken. Trampe sleepte afgelopen jaren meerdere vakprijzen in de wacht en heeft voor SpeakFrietje twee nieuwe zomerse cocktails ontworpen op basis van Loopuyt Gin en Mezcal.

Tante Nel Rotterdam
Haute Friture Snackbar Tante Nel heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen op de Pannekoekstraat. Als eerste Rotterdamse snackbar met alcoholvergunning wist zij op een unieke locatie steeds meer gasten en gezelschappen te bereiken met een goed product. Tante Nel serveert Hollandse snacks als frikandellen, kroketten bittergarnituur, verse friet, softijs en milkshakes. Met kwaliteit en duurzaamheid als graadmeters. Zo werkt Tante Nel met een aardappel leverancier uit haar eigen buurt voor de beste en lekkerste aardappels voor alle frietjes!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: