Grote controle horeca in Tiel

15 december 2014
Grote controle horeca in Tiel

In Tiel is op vrijdag 12 december een integrale horecacontrole uitgevoerd. Het doel van de controle: verbeteren van de veiligheid. Bij diverse
zaken zijn tekortkomingen geconstateerd.

*Grote controle*
Er werden vier coffeeshops, twaalf eetgelegenheden, vijftien cafés en een recreatie-inrichting gecontroleerd. Daarbij werd gekeken naar naleving van wetten en regels. De grootscheepse controle werd uitgevoerd door de politie, gemeente, brandweer, vreemdelingenpolitie, Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Avri Toezicht en Handhaving, Kansspelautoriteit, Liander en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Bij een bedrijf werd door de brandweer een gevaarlijke situatie geconstateerd, maar kon sluiting uitblijven, aangezien er maatregelen werden getroffen. Bij zestien andere bedrijven werden ook gebreken geconstateerd, zonder directe gevolgen. Bij twee horecazaken was geen leidinggevende aanwezig en in één geval leidde dit tot een dwangsomprocedure. Ook konden bij een aantal zaken geen vergunningen worden getoond en ontbrak bij een zaak de aanduiding voor de leeftijd voor het verstrekken van alcohol. Verder werden er personeelsleden aangetroffen die niet op de loonlijst stonden, en werden er overtredingen met betrekking tot het rookverbod geconstateerd.

~Thijs Jacobs~

"#regelgeving#":http://www.decafekrant.nl/?q=regelgeving&x=zoeken

Overig nieuws