Groningse horeca klaar met criminelen

16 november 2016 | Jorien Slager

Ondanks snelrecht, spoedoverleg en ferme woorden van de burgemeester zijn de Groningse horeca-eigenaren behoorlijk klaar met de tsunami van vooral Marokkaanse asielzoekers die hun zaken leegroven en gasten bestelen, meldt het Dagblad van het Noorden.

Een woordvoerder van de Groningse afdeling van Horeca Nederland liet het dagblad weten dat benoemen van afkomst van daders (Noord-Afrikaans, in meerderheid Marokkaans, en in minderheid Oost-Europees) gevoelig ligt. “Je wordt al gauw voor racist uitgemaakt. Maar de horeca-eigenaren hebben wel de indruk dat het om asielzoekers gaat”.

Dát het om asielzoekers gaat, is inmiddels duidelijk, maar dat was het lange tijd niet, in elk geval niet officieel: de politie en gemeente probeerden de afkomst van de dieven zoveel mogelijk niet te benoemen. Ook al waarschuwt de politie zelf al enige tijd voor ‘bendes zakkenrollers‘ en constateren horeca-eigenaren een stijging van het aantal misdrijven. Voor de horeca-eigenaren was de afkomst van de daders overigens geen raadsel.

“We hopen dat het probleem wordt opgelost. Als de politie een daderprofiel heeft, kan er ook wat aan worden gedaan”, aldus de woordvoerder van de Groningse afdeling van de Horecabond.

Het populaire Groningse studentencafe Oblomov heeft vanwege de tsunami aan zakkenrollers en dieven inmiddels een beveiliger bij de ingang moeten plaatsen. “We hadden tot voor kort geen uitsmijter voor de deur. Het is heel jammer dat dit nu moet”, aldus de eigenaar van Oblomov in Dagblad van het Noorden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: