Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

13 september 2017 | Roy Spijker

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua oppervlakte en het aantal van 400 exposanten laat weer een stijgende lijn zien, zowel in kwaliteit als in omvang. Het aantal voorregistraties van managers en ondernemers uit de horeca is hoger dan ooit en het programma loopt over van prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties. De 5e editie van Gastvrij Rotterdam is een goede afspiegeling van de weer op volle toeren draaiende horecabranche.

Dé branchevereniging voor de horeca, Koninklijke Horeca Nederland, is sinds het eerste uur branchepartner van Gastvrij Rotterdam. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: "De horeca profiteert van de economische groei en het toenemende consumentenvertrouwen. Dat is mooi! De verwachting is dat deze groei doorzet en we hebben de opdracht met elkaar om aan de gewenste kwaliteit te blijven voldoen. Dit kan door te innoveren en gasten uit binnen- en buitenland te blijven verrassen. Inspelen op trends en ontwikkelingen, zoals online zichtbaarheid en duurzaamheid zal moeten leiden tot ook nieuwe concepten en diensten. Op Gastvrij Rotterdam kunnen onze leden de inspiratie opdoen. KHN is aanwezig met een nieuwe stand ('Het KHN Café’) om in gesprek te gaan met leden en ze te ondersteunen met informatie, advies, KHN-ledenvoordelen en praktische tools om meer uit hun zaak te halen.”

Bekende culinaire gasten op spectaculaire openingsdag
Gastvrij Rotterdam ontvangt op de openingsdag van de 5e editie vele bekende gezichten uit de branche. Onder meer Jonnie Boer (Librije**), François Geurds (FG Restaurant**), Gert Blom (Restaurant Amarone) en Herman Den Blijker (Las Palmas) geven acte de présence op de beursvloer. Boer en Geurds nemen zitting in de vakjury van de Nederlandse Finale Bocuse d’Or, een vakwedstrijd van het hoogste niveau met de vijf grootste culinaire talenten van Nederland in actie. Den Blijker, Blom en onder meer het Rotterdams Kooktalent 2017 verzorgen demonstraties in het KookPodium. In de Netwerklounge worden op maandag de AD Gouden Pollepels uitgereikt door culinair columnist Ronald Giphart.

Beurs ook belangrijk oriëntatiepunt voor de familie Pos
De familie Pos, bekend van het RTL4-programma Helemaal het einde!, vertrok eind 2016 naar Chili om hun droom en passie voor wijn in daden om te zetten. Stephan en Ilona Pos zijn aanwezig op de openingsdag van Gastvrij Rotterdam om zich te oriënteren op de mogelijkheden om goede (stille) kwaliteitswijnen uit Chili voor het midden- en hoogsegment horeca naar Nederland te exporteren. Om 14.00 uur worden zij ontvangen in de Netwerklounge van de beurs en maken aansluitend een ronde over de beursvloer om gesprekken aan te gaan met Nederlandse horecaondernemers -en bedrijven over hun wijnen uit de familie POS Collection.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

Awards Mensen
ProFri en Nederlands Frituurcentrum maken genomineerden Parels van het Jaar Award bekend

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich ...

Koffie & thee Mensen
Doppio viert jubileum met reis naar Italië

Espressobarketen Doppio Espresso bestaat 10 jaar en organiseert ter ere van dit jubileum een reis naar Italië, daar waar het allemaal begon. Met als doel inspiratie en ideeën opdoen én om te genieten van de Italiaanse koffiecultuur. In april 2017 vierde Doppio Espresso het tienja...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: