Gratis allergenen-iconen als download

22 juli 2014 |
Gratis allergenen-iconen als download<

De nieuwe regelgeving op het gebied van allergenen gaat op 13 december in, maar veel horecaondernemers zijn hier nog lang niet klaar voor. Door het gratis beschikbaar stellen van allergenen-iconen
hoopt Stichting Horeca Onderwijs op een uniforme implementatie van de allergenenwetgeving. Met de gratis iconen en een gratis administratieve tool proberen zij ondernemers een helpende hand te bieden, zodat zij het overzichtelijk en herkenbaar kunnen maken voor consumenten.
Uniforme iconen
De nieuwe Europese wetgeving verplicht aanbieders van voedingsmiddelen om informatie te verstrekken over allergenen in hun producten. In uniformiteit wordt echter niet voorzien. Door iconen van alle typen allergenen op een speciale allergenen-website gratis beschikbaar te stellen, hoopt Stichting Horeca Onderwijs dat dit, op een voor consumenten herkenbare wijze, zal gebeuren.

MEER LEZEN OVER ALLERGENEN? KLIK HIER!
Eenvoud
Brenda van Dranen, adjunct-directeur van Stichting Horeca Onderwijs, legt uit. “Als ieder restaurant andere iconen gaat gebruiken, wordt het voor de consument nog steeds niet duidelijk. Eenvoud en herkenbaarheid zijn belangrijk, dat versnelt de integratie van de nieuwe regels aanzienlijk.”

Administratief hulpmiddel
Ook wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een (eveneens gratis te gebruiken) administratieve tool, die het voor horecaondernemers makkelijker moet maken om allergeneninformatie van hun producten bij te houden.

Stichting Horeca Onderwijs probeert zo alle drempels weg te nemen, voor zowel ondernemers als consumenten. De nieuwe wetgeving moet immers een positieve vorm van informatieverstrekking opleveren, en geen onduidelijke verplichting.

De iconenset van alle 14 allergenen-typen zijn te gratis te downloaden via allergenen.sho-horeca.nl. Op deze website zal eveneens het administratieve hulpmiddel te vinden zijn, zodra deze gereed is.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: