Franchisegevers blij met aandacht voor franchising in regeerakkoord

11 oktober 2017 | Thijs Jacobs

De Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) zijn blij dat het nieuwe kabinet franchising hoog op de agenda houdt. Dat is goed nieuws voor zowel franchisenemers als franchisegevers. Het is namelijk in ieders belang om op basis van heldere afspraken onderling de samenwerking aan te gaan.

De Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) werken graag mee aan wetgeving die zich richt op de pre-competitieve fase, waarvan we in Nederland kunnen leren van hoe dat in België al is geregeld. We gaan onze schouders zetten onder een wet die zich richt op de precontractuele fase, waarin niet meer de Nederlandse Franchise Code (NFC) centraal zal staan. Deze NFC was immers nooit geschreven als wet.

Dialoog

De Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) roepen gezamenlijke franchisenemersorganisaties op om de dialoog over breed gedragen zelfregulering samen vorm te blijven geven en franchise als samenwerkingsmodel te promoten.

Nederland kent inmiddels 794 franchiseformules met 31.000 vestigingen, 300.000 medewerkers en €32,5 miljard omzet.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

Koffie & thee Advertorial
Profiteer nu van een gratis Lonka Professional proefpakket

Om je kennis te laten maken met de overheerlijke en per stuk verpakte Lonka Professional Fudge en Soft Nougat, en om zelf te ervaren hoe heerlijk deze lekkernijen smaken bij koffie en thee, heeft Lonka een proefpakket samengesteld. Vul het aanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een ...

Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

Amsterdam Opening Culinair
Chef Sidney Schutte opent brasserie

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. He...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: