Fooi voor vermiste meiden

12 juni 2014 |
Fooi voor vermiste meiden<

Horecaondernemer Rolf van As roept Nederlandse collega’s op om alle fooien van zaterdag 14 juni te doneren aan de Stichting ‘Vind Kris en Lisanne’. Via de website doneerjefooi.nl kunnen ondernemers zich aanmelden.

Van As
Van As, eigenaar van het Amersfoortse Café Restaurant in den 'Kleinen' Hap, Happerij & Tapperij, Stadscafé In den Grooten Slock en Ontdekjestad.nl, is initiatiefnemer van de inzamelactie. Kris en Lisanne hebben elkaar leren kennen op de werkvloer van Rolf van As. De vriendinnen hebben zich tot het laatste moment ingezet voor zijn bedrijf. Na hun reis zouden Kris en Lisanne er weer gaan werken.

Samen helpen meiden te vinden
Van As: ''Nu het onderzoek naar de vermiste meiden is afgeschaald, kost het veel geld om Kris en Lisanne te zoeken. Omdat ze een lange tijd voor mij hebben gewerkt is dit het minste wat ik voor ze kan doen. Het belangrijkste is dat ze worden gevonden. Iedere ouder wil haar kind terug. Ik hoop dat mijn collega’s via deze manier willen helpen om de meiden te vinden.''

Geld doneren
De gehele opbrengst van de actie gaat naar stichting ‘Vind Kris en Lisanne’. Rolf van As wil de ouders van Kris en Lisanne helpen om de snelle uitkomst van het onderzoek te vergroten. Al het geld dat wordt ingezameld komt ten goede aan ,bijvoorbeeld, detectives en flyers om de speurtocht te bespoedigen. Ook heeft de familie een geldbedrag uitgeloofd aan degene die de meisjes vinden. Dit bedrag wordt ook door de stichting betaald. De fooien zijn te doneren aan de stichting ‘Vind Kris en Lisanne’: rekeningnummer NL92INGB0006527919.

Benefiet
Van As organiseerde op 3 juni 2014 met ander Amersfoortse ondernemers een benefiet om geld in te zamelen voor de stichting. De dag heeft ruim twintigduizend euro opgeleverd. Op het benefiet werd onder andere geld in gezameld door middel van een concert en een veiling. Meer informatie over het initiatief is te vinden op amersfoorthelptkrisenlisanne.nl
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: