Familiezaak KARAF Food & Drinks opent haar deuren

17 juni 2019 | Thijs Jacobs
Familiezaak KARAF Food & Drinks opent haar deuren

Utrecht heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij: KARAF Food & Drinks aan de Korte Jansstraat. Na meerdere succesvolle restaurants, beginnen eigenaren Fatma en Mustafa Kara deze nieuwe zaak met terras op een prachtige locatie in de Domstad.

Voor Utrechtse horecaliefhebbers is KARAF geen onbekende naam. Het was ook de naam van het restaurant dat Fatma en Mustafa in 2014 hadden elders in de stad. Sinds 1999 hebben zij meerdere succesvolle zaken in Utrecht gehad, waaronder restaurant Het Zuiden, restaurant de Eetkamer, restaurant de Artisjok, restaurant Karaf en als laatste restaurant Loof aan het Domplein.

Loof

Fatma Kara: “Eind vorig jaar is Loof overgenomen door mijn broer en zijn compagnon, omdat we het even rustiger aan wilde doen. Maar als snel begon het weer te kriebelen. Toen het pand aan de Korte Jansstraat beschikbaar kwam, twijfelden we geen moment. Dit was de plek voor KARAF Food & Drinks.”

De sfeervolle inrichting is door Fatma Kara zelf bedacht. Het concept van de zaak is daarnaast net iets anders dan de voorgaande zaken. Fatma: “KARAF Food & Drink is de gehele dag open om te ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Bovendien zijn we nu echt een familiebedrijf, want ook onze kinderen zijn deze keer betrokken bij de onderneming.”

Heerlijk terras

KARAF Food & Drinks is van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 09.00 uur en op zondag en maandag vanaf 10.00 uur. Gasten kunnen binnen (of buiten op het terras) de hele dag genieten van de lekkerste koffie, cheesecakes van de Cheesecake Factory, Flammkuchen, warme en koude snacks, vers getapte bieren, een mooie wijnselectie en verfrissende cocktails.

KARAF is ook gemakkelijk op te splitsen in aparte ruimtes voor iedere gelegenheid. Zo is het mogelijk om te vergaderen, borrelen en dineren in besloten gezelschap. Meer informatie is te vinden op: www.karaf.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Column Thijs Jacobs
Column: op het tandvlees naar de eindstreep

De horeca loopt op het tandvlees. De reserves zijn op en de steunpakketten blijken niet toereikend om nog veel langer het hoofd boven water te houden. Op zakelijk vlak is er veel onrust over de huidige situatie, terwijl er op persoonlijk vlak begrip is voor de nu geldende maatregelen. Bijna tachtig ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca zeker tot 9 februari gesloten, hotels wel open

De horeca blijft nog zeker tot 9 februari gesloten, hotels mogen wel 'gewoon' open blijven. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Hotels mogen naast zakelijke gasten, ook recreatieve gasten ontvangen. Eerder meldde De Telegraaf dat hotels de dupe zouden ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Bivakkeren in onze eigen bubbel

‘The Future is private’ was een uitspraak van de Facebook-eindbaas Mark Zuckerberg in 2019. Achteraf gezien een waarheid als een koe als je het mij vraagt. Want al bijna een jaar is ons privédomein ons enige leefgebied. En vooral in deze winterse lockdown verkeren wij enkel in hui ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: