Explosieve groei online reserveringen

26 mei 2014
Explosieve groei online reserveringen

Gisteren werd de 2,5 miljoenste reservering gemaakt via SeatMe, het grootste online reserveringssysteem voor restaurants in Nederland. Vooral het afgelopen jaar is het aantal online reserveringen enorm
gegroeid.

*Explosieve groei*
De eerste online reservering via SeatMe was in 2008 een feit en sindsdien zijn er dus 2,5 miljoen bijgekomen. Nederlandse restaurantbezoekers reserveren steeds vaker online een tafel, zo blijkt uit de cijfers. De afgelopen 12 maanden verwerkte SeatMe maar liefst 1 miljoen reserveringen, tegenover 1,5 miljoen in de jaren daarvoor.

*IENS*
“Campagnes zoals de IENS DinerDagen en IENS DinerDeals spelen in rol in de groei van het aantal online reserveringen, maar we zien ook het aantal reguliere reserveringen fors groeien”, aldus Wout van der Wijk, algemeen directeur van IENS/SeatMe.

*Investeren*
Als reactie hierop investeert IENS/SeatMe de komende tijd flink in het systeem. De digitale agenda wordt volledig vernieuwd en verrijkt met functies als: opties, reservelijsten, nieuwsbrieven en zeer uitgebreid gastenbeheer. Hierdoor kunnen restaurateurs hun reservering nog beter managen.

*Over SeatMe*
SeatMe is het online reserveringssysteem van IENS, de grootste restaurantwebsite van Nederland. Inmiddels gebruiken 1.400 restaurants SeatMe voor hun online reserveringen en plaatst het systeem maandelijks ruim 300.000 gasten. Daarmee is SeatMe het grootste online reserveringssysteem op de Nederlandse restaurantmarkt.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws