Eerste west-afrikaanse eetcafé geopend

25 april 2016
Eerste west-afrikaanse eetcafé geopend

De Nigeriaanse ondernemer Ebere Akadiri opende vorige week de horecatak van Ataro’s Place in de Haagse Prinsestraat. Eerder lanceerde zij een
kruidenlijn en organiseerde zij workshops onder de naam Ataro’s Food & Spices. Twee jaar geleden is Ebere in Nederland neergestreken met één grote ambitie: de West-Afrikaanse keuken wereldwijd introduceren bij de mensen thuis en in de restaurants. Nederland is haar pilot markt, omdat volgens Ebere de Nederlanders open staan voor nieuwe trends vooral als het om eten gaat. Ataro’s Place is het eerste West-Arikaanse eetcafé in Nederland met gerechten uit 4 verschillende landen.

*Inspireren*
In Ataro’s place komen alle dromen van Ebere Akadiri samen: hier kan zij Nederland leren over de West-Afrikaanse keukens, geeft zij diners voor kleine groepen en verkoopt zij haar eigen kruidenmixen en gerechten. Via de West-Afrikaanse High Tea kunnen mensen op speelse wijze wennen aan de kleurrijke smaken van de keukens uit Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Senegal en Gambia. Ebere is overtuigd van haar zaak: “Vele etnische keukens hebben hun weg al gevonden op het internationale toneel, terwijl de West-Afrikaanse keuken totaal onbekend is gebleven. Ik wil de weg vrij maken voor Europese restaurants en internationale chefs om de West-Afrikaanse gerechten op het menu te zetten."

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws