Eerste Virtual Reality Restaurantavond in Nederland

23 mei 2016 |
Eerste Virtual Reality Restaurantavond in Nederland<

Restaurant WT Urban Café & Kitchen te Utrecht houdt op 23 mei de eerste Virtual Reality Restaurant avond in Nederland. Bij elk gerecht
krijgt de bezoeker een speciale virtual reality ervaring die aansluit bij het betreffende gerecht.

Extra zintuiglijke belevingen
Er staat een mooi gerecht voor je, maar hebt geen idee hoe het tot stand is gekomen en waar de producten vandaan komen. Initiatiefneemster Linde Verbaas van VR Owl, een Virtual Reality bedrijf uit Utrecht, ging opzoek naar een manier om deze kennis tijdens het dineren op de gasten over te brengen. Door het toevoegen van een extra zintuiglijke belevingen wil VR Owl de culinaire liefhebber op een vernieuwende manier kennis laten opdoen over de gerechten en zo smaakbelevenis beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het eten van een oester terwijl je door middel van de Virtual Reality Bril je op het strand bevindt. Waardoor de oester extra lekker smaakt!

Speciaal menu
Het project is een samenwerking tussen Linde Verbaas, VR Owl, Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn van WT Urban Café & Kitchen. Laatstgenoemde heeft speciaal voor deze avond een menu opgesteld dat past bij de Virtual Reality belevingen. Zo zie je waar Joost Bergsteijn zijn producten vandaan haalt om die vervolgens ook echt op je bord terug te zien. Zesentwintig uitverkorenen gaan de allereerste Virtual Reality restaurant avond beleven bij WT Urban Café & Kitchen. Culinaire en technische hoogstandjes vallen zeker binnen het verwachtingspatroon van deze avond.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: