Eerste vestiging Pret A Manger gaat open op Utrecht Centraal

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

De eerste Nederlandse vestiging van het succesvolle Britse sandwichconcern Pret A Manger opent maandag 19 maart zijn deuren op Utrecht Centraal. De keten, met wereldwijd 450 vestigingen, viert de opening met het ‘Het grootste ontbijt van Utrecht’.

Vierhonderd mensen kunnen vrijdag 16 maart tussen 7.30 en 9.30 uur aanschuiven voor een gratis kop biologische koffie en een vers gemaakte sandwich. Pret A Manger biedt verse, handgemaakte producten die dagelijks ter plekke bereid worden. De ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch en zo veel mogelijk lokaal geproduceerd. Er is een brede selectie vegetarische en veganistische broodjes, salades en wraps, naast het aanbod van gerechten met onder andere Zweedse gehakballen, zalm en rivierkreeft. Jij bent ook van harte welkom om dan langs te komen. Meer info vind je op http://www.pretamanger.nl/gratisontbijt

450 winkels

Pret A Manger opende in 1986 voor het eerst de deuren in Londen. Momenteel heeft het wereldwijd ongeveer 450 winkels, onder andere in Singapore, de Verenigde Staten, China, Dubai en sinds vorige maand Denemarken. De winkels zitten zowel in steden als op stations en op vliegvelden.

Samenwerking

Pret A Manger is voor de komst naar Nederland en Denemarken een samenwerking aangegaan met HMSHost International, wereldleider in het creëren van winkel- en dinerervaringen op reislocaties. HMSHost zal de winkel in Utrecht exploiteren.

De keten streeft er naar zo min mogelijk afval te produceren door het hergebruik van materialen. Wie zijn eigen beker meeneemt krijgt 50 cent korting. Overal ter wereld worden niet verkochte producten aan het eind van de dag gedoneerd aan een goed doel. In Utrecht zal het Leger des Heils dagelijks deze producten mogen verdelen onder daklozen.

Ontmoetingsplekken

Walter Seib, CEO HMSHost International: “HMSHost International heeft als streven om overal ter wereld fijne ontmoetingsplekken te ontwikkelen door inspirerende winkels te openen. Pret A Manger en HMSHost International delen dezelfde visie op het gebied van duurzame aanpak, voedselkwaliteit, versheid en innovatie en we willen die graag delen met onze bezoekers in de nieuwe winkel in Utrecht.”

Michael Haley, partnerships director bij Pret A Manger: “We kijken erg uit naar de opening van onze eerste vestiging in Utrecht, op een van de drukste punten van Nederland. We hebben een ervaren team samengesteld dat hard gewerkt heeft om de beste lokale producten te selecteren voor onze gerechten. Het team heeft in Groot-Brittannië een speciale training gevolgd om zo de beste kwaliteit en service te kunnen bieden aan onze Nederlandse gasten.”

Over HMSHost

HMSHost is een wereldleider in het creëren van winkel- en dinerervaringen op reislocaties en is onderdeel van de Autogrill Group, ’s werelds leidende leverancier van voedsel-, drank- en winkeldiensten voor mensen die onderweg zijn. HMSHost bedient internationale merken en concepten op meer dan 100 vliegvelden over de hele wereld. Via de HMSHost International divisie heeft de onderneming eet- en drinkgelegenheden op meer dan 41 vliegvelden in Europa, het Midden Oosten, Azië en de Stille Oceaan (Pacific).

Over Pret A Manger

De eerste vestiging van Pret A Manger opende in 1986 de deuren. De sandwiches, salades en wraps worden dagelijks met de hand gemaakt in de winkel. De gerechten worden bereid met biologische, duurzame ingrediënten. De gerechten hebben geen uiterste houdbaarheidsdatum: aan het eind van iedere dag worden overgebleven gerechten gedoneerd aan een lokaal goed doel. Pret A Manger is een private onderneming met ongeveer 450 winkels in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Hong Kong, Frankrijk, Shanghai, Dubai, Singapore en Denemarken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: