Eerste mbo vakwedstrijd Barista

28 september 2012
Eerste mbo vakwedstrijd Barista

Tijdens het GildenEvent12 vindt de eerste landelijk Barista vakwedstrijd voor mbo-studenten plaats. Drie studententeams van Rijn IJssel Vakschool Wageningen doen mee.

*Enthousiasmeren voor koffie*
Deze wedstrijd vindt plaats tijdens het GildenEvent12 in Ede. De wedstrijd is georganiseerd op initiatief van Rijn IJssel Training & Opleiding, Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Koffiebranderij Peeze, SVH, SCAE en het Gastvrijheidsgilde om studenten Horeca te stimuleren en te enthousiasmeren voor koffie en koffie-items.

*Wedstrijd*
Aan de wedstrijd doen zeven teams van diverse roc´s mee en ieder team bestaat uit twee studenten en een begeleider. De kandidaten krijgen maximaal 15 minuten voorbereidingstijd en maximaal 15 minuten tijd voor de wedstrijd zelf. In die tijd dienen er twee espresso’s, twee cappuccino’s en twee eigen creaties gemaakt te worden. Ook aan de werkplek wordt optimaal aandacht besteed en deze dient dan ook altijd netjes achtergelaten te worden. De winnende signature koffie wordt opgenomen op de site Passie voor Horeca van het SVH en het winnende team ontvangt een jaar lidmaatschap van het Gastvrijheidsgilde en een bokaal.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws