Eerste diervriendelijke snackbar opent

4 april 2013 |
Eerste diervriendelijke snackbar opent<

Het eerste vegetarische fastfoodrestaurant van Nederland is geopend in Den Haag. In de snackbar worden alleen maar honderd procent vegetarische en veganistische producten bereid. Initiatieven als
deze snackbar zijn een stap in de richting van de omschakeling naar duurzaam voedsel.

Mayo zonder ei
De vegetarische maaltijden, snacks en belegde broodjes worden in de zaak aangevuld met biologische warme en koude dranken. Ook houdt Jürgen Verwoerd, eigenaar van de snackbar, rekening met de veganistische gast. Zo wordt in de snackbar mayonaise zonder toevoeging van eieren geserveerd. De ondernemer verwacht dat hij met zijn horecagelegenheid de behoefte van de markt beantwoordt. Hij streeft naar een zo groen mogelijk fastfoodrestaurant met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

Positieve reacties
In een snackbar in Delft startte Verwoerd vorig jaar naast de verkoop van gewone snacks die van de vegetarische varianten. Na positieve reacties was het tijd de diervriendelijke snackbar te openen. Het ‘vlees’ wordt gehaald bij De Vegetarische Slager en is gemaakt van sojameel.

Marianne Thieme
Marianne Thieme van Partij van de Dieren opent op vrijdag vijf april de zaak. De snackbar is gelegen aan het Stationsplein in Den Haag. De Partij van de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid.

Op de foto: Op de Nationale Lunchroomdag presenteerde Koppert Cress al een vegetarische snack.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: