Dubbele winst voor IJssalon Clevers

5 februari 2013 |
Dubbele winst voor IJssalon Clevers<

Kay Lommers van IJssalon Clevers heeft de Gouden IJscreatie gewonnen op de IJsVakBeurs 2013. De ijssalon uit Grubbenvorst scoorde een nominatie voor IJssalon van het Jaar. En er is meer ‘cold’ nieuws.

Bloem van ijs
De SweetKKis is een bloemachtige ijscoupe van vanille-, bosbessen-, kersen- en frambozenijs. De decoratie bestaat uit eetbare blaadjes gemaakt van honing en citroen, daarbij een kroepoek van rood fruit met rozensmaak en ten slotte rozenblaadjes. Het ijsgerecht wordt geserveerd in glaswerk van Martin Jakobsen. Een collega van Kay Lommers, Tom Vaessen, vertelt dat het hele team van IJssalon Clevers heeft meegewerkt aan de creatie. De Floriade bood inspiratie voor de SweetKKis.

Spatel voor Jaap van Beem
Het gebruikte vanille-ijs in de coupe werd gemaakt door Tom Clevers tijdens de race om de Gouden IJsspatel. Zestig deelnemers gingen op 15 januari met elkaar de strijd aan, maar de winnaar werd pas tijdens de IJsvakbeurs benoemd. Jaap van Beem van Martino’s uit Rhenen scoorde met zijn ambachtelijke vanille-ijs de meeste punten en won de trofee.

Genomineerd voor jaartitel
Tijdens de jaarlijkse beurs wordt ook een Vakman van het Jaar benoemd. Deze eer ging naar Paul Wilderink van IJssalon Paul Wilderink. En dan is er nog de IJssalon van het Jaar. De vijf beste deelnemers van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie worden genomineerd voor deze titel. De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 maart, tijdens de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs. De genomineerden van 2013 zijn:

_- IJssalon Clevers, Grubbenvorst_
_- IJssalon Florende, Nederweert_
_- Huupkens IJs, Weert_
_- IJssalon Crusio, Bergen op Zoom_
_- Van der Poel IJs, Enschede_

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Opening
Anne&Max opent eerste vestiging in Apeldoorn

Op maandag 16 december zal in het centrum van Apeldoorn een nieuwe Anne&Max in samenwerking met foodservicebedrijf Albron openen. Het pand ligt op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat. Met een paar minuten lopen sta je voor de deur bij CODA; hét cultuurhuis van Apeldoorn. Het pand...

trends Bezorgen
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek...

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: