Dubbele winst voor IJssalon Clevers

5 februari 2013 |
Dubbele winst voor IJssalon Clevers<

Kay Lommers van IJssalon Clevers heeft de Gouden IJscreatie gewonnen op de IJsVakBeurs 2013. De ijssalon uit Grubbenvorst scoorde een nominatie voor IJssalon van het Jaar. En er is meer ‘cold’ nieuws.

Bloem van ijs
De SweetKKis is een bloemachtige ijscoupe van vanille-, bosbessen-, kersen- en frambozenijs. De decoratie bestaat uit eetbare blaadjes gemaakt van honing en citroen, daarbij een kroepoek van rood fruit met rozensmaak en ten slotte rozenblaadjes. Het ijsgerecht wordt geserveerd in glaswerk van Martin Jakobsen. Een collega van Kay Lommers, Tom Vaessen, vertelt dat het hele team van IJssalon Clevers heeft meegewerkt aan de creatie. De Floriade bood inspiratie voor de SweetKKis.

Spatel voor Jaap van Beem
Het gebruikte vanille-ijs in de coupe werd gemaakt door Tom Clevers tijdens de race om de Gouden IJsspatel. Zestig deelnemers gingen op 15 januari met elkaar de strijd aan, maar de winnaar werd pas tijdens de IJsvakbeurs benoemd. Jaap van Beem van Martino’s uit Rhenen scoorde met zijn ambachtelijke vanille-ijs de meeste punten en won de trofee.

Genomineerd voor jaartitel
Tijdens de jaarlijkse beurs wordt ook een Vakman van het Jaar benoemd. Deze eer ging naar Paul Wilderink van IJssalon Paul Wilderink. En dan is er nog de IJssalon van het Jaar. De vijf beste deelnemers van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie worden genomineerd voor deze titel. De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 maart, tijdens de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs. De genomineerden van 2013 zijn:

_- IJssalon Clevers, Grubbenvorst_
_- IJssalon Florende, Nederweert_
_- Huupkens IJs, Weert_
_- IJssalon Crusio, Bergen op Zoom_
_- Van der Poel IJs, Enschede_

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: