Dubbele winst voor IJssalon Clevers

5 februari 2013
Dubbele winst voor IJssalon Clevers

Kay Lommers van IJssalon Clevers heeft de Gouden IJscreatie gewonnen op de IJsVakBeurs 2013. De ijssalon uit Grubbenvorst scoorde een nominatie voor IJssalon van het Jaar. En er is meer ‘cold’ nieuws.

*Bloem van ijs*
De SweetKKis is een bloemachtige ijscoupe van vanille-, bosbessen-, kersen- en frambozenijs. De decoratie bestaat uit eetbare blaadjes gemaakt van honing en citroen, daarbij een kroepoek van rood fruit met rozensmaak en ten slotte rozenblaadjes. Het ijsgerecht wordt geserveerd in glaswerk van Martin Jakobsen. Een collega van Kay Lommers, Tom Vaessen, vertelt dat het hele team van IJssalon Clevers heeft meegewerkt aan de creatie. De Floriade bood inspiratie voor de SweetKKis.

*Spatel voor Jaap van Beem*
Het gebruikte vanille-ijs in de coupe werd gemaakt door Tom Clevers tijdens de race om de Gouden IJsspatel. Zestig deelnemers gingen op 15 januari met elkaar de strijd aan, maar de winnaar werd pas tijdens de IJsvakbeurs benoemd. Jaap van Beem van Martino’s uit Rhenen scoorde met zijn ambachtelijke vanille-ijs de meeste punten en won de trofee.

*Genomineerd voor jaartitel*
Tijdens de jaarlijkse beurs wordt ook een Vakman van het Jaar benoemd. Deze eer ging naar Paul Wilderink van IJssalon Paul Wilderink. En dan is er nog de IJssalon van het Jaar. De vijf beste deelnemers van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie worden genomineerd voor deze titel. De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 maart, tijdens de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs. De genomineerden van 2013 zijn:

_- IJssalon Clevers, Grubbenvorst_
_- IJssalon Florende, Nederweert_
_- Huupkens IJs, Weert_
_- IJssalon Crusio, Bergen op Zoom_
_- Van der Poel IJs, Enschede_

~Marijn Brok~

Overig nieuws