Dubbele winst voor IJssalon Clevers

5 februari 2013 |
Dubbele winst voor IJssalon Clevers<

Kay Lommers van IJssalon Clevers heeft de Gouden IJscreatie gewonnen op de IJsVakBeurs 2013. De ijssalon uit Grubbenvorst scoorde een nominatie voor IJssalon van het Jaar. En er is meer ‘cold’ nieuws.

Bloem van ijs
De SweetKKis is een bloemachtige ijscoupe van vanille-, bosbessen-, kersen- en frambozenijs. De decoratie bestaat uit eetbare blaadjes gemaakt van honing en citroen, daarbij een kroepoek van rood fruit met rozensmaak en ten slotte rozenblaadjes. Het ijsgerecht wordt geserveerd in glaswerk van Martin Jakobsen. Een collega van Kay Lommers, Tom Vaessen, vertelt dat het hele team van IJssalon Clevers heeft meegewerkt aan de creatie. De Floriade bood inspiratie voor de SweetKKis.

Spatel voor Jaap van Beem
Het gebruikte vanille-ijs in de coupe werd gemaakt door Tom Clevers tijdens de race om de Gouden IJsspatel. Zestig deelnemers gingen op 15 januari met elkaar de strijd aan, maar de winnaar werd pas tijdens de IJsvakbeurs benoemd. Jaap van Beem van Martino’s uit Rhenen scoorde met zijn ambachtelijke vanille-ijs de meeste punten en won de trofee.

Genomineerd voor jaartitel
Tijdens de jaarlijkse beurs wordt ook een Vakman van het Jaar benoemd. Deze eer ging naar Paul Wilderink van IJssalon Paul Wilderink. En dan is er nog de IJssalon van het Jaar. De vijf beste deelnemers van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie worden genomineerd voor deze titel. De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 maart, tijdens de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs. De genomineerden van 2013 zijn:

_- IJssalon Clevers, Grubbenvorst_
_- IJssalon Florende, Nederweert_
_- Huupkens IJs, Weert_
_- IJssalon Crusio, Bergen op Zoom_
_- Van der Poel IJs, Enschede_

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: