Doppio opent op 1 juni en gaat zelfs een stapje verder

20 mei 2020 | Thijs Jacobs

De medewerkers van de 29 vestigingen van Espressobarketen Doppio Espresso bereiden zich voor om op 1 juni de deuren weer te openen voor hun gasten. Naast de regels die voor iedere horecazaak gaan gelden, kiest de landelijke koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en het personeel. Daarbij blijft er ruimte voor ondernemende en creatieve oplossingen.

Extra maatregelen

Anderhalve meter afstand, maximaal 30 personen binnen en een triage aan de deur. De algemene regels leveren veel horecaondernemers al genoeg kopzorgen. Toch gaat Peter van Eijl, eigenaar en franchisegever van Doppio Espresso vol overtuiging een stap verder. Extra maatregelingen als: vrijwillige registratie van gegevens door gasten, inzet van een gloednieuwe bestel-app tot een ingrijpende aanpassing van het menu, alles om risico uit te sluiten en te helpen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Peter van Eijl: “Ik vind dat wij onze verantwoordelijkheid moeten pakken door een uiterst veilige omgeving te scheppen met veilige producten voor onze gasten en ons team. Deze veiligheid is het meest zichtbaar in onze compleet aangepaste lunchkaart. We hebben gekozen al onze broodjes centraal in een veilige omgeving te produceren en te verpakken. Voedselbereiding en beweging in de keuken van onze vestigingen is hiermee geminimaliseerd. Dit is geen verplichting vanuit de overheid, maar wordt door onze hygiëne partner wel geadviseerd. Onze gastvrijheid en koffiekwaliteit blijven zoals onze gasten het gewend zijn. We streven naar een ontspannen en prettige sfeer, dat kan ook met de nieuwe regels waar we samen mee gaan leven.”

Bestel-app

Gasten van Doppio Espresso kunnen binnenkort hun bestelling en betaling regelen via hun eigen smartphone. De ontwikkeling van de Doppio bestelapp is versneld, zodat gasten de keuze hebben om contactloos hun bestelling te doen, terwijl ze in de zaak of op het terras zitten.

Bestellen van de menukaart bij de bediening van Doppio blijft ook gewoon mogelijk. Voorlopig kies je iets van een menukaart die slechts één keer gebruikt wordt, ook weer om het risico te verkleinen.

Vol vertrouwen werkt Van Eijl met zijn team en ondernemers samen naar het moment dat gasten weer kunnen komen genieten van de vertrouwde koffie, taartjes en lunch, de medewerkers en omgeving.

Lokale initiatieven

Sommige Doppio-ondernemers zoeken daarnaast lokaal verschillende samenwerkingen om op een creatieve manier ook iets meer omzet te kunnen maken. Jelle Stoker van Doppio Espresso Joure: "Wij werken heel goed samen met de buurt en hebben ondertussen nieuwe afspraken gemaakt over bijvoorbeeld looproutes. Met onze buurvrouw zijn we een paar stappen verder gegaan; zij heeft een Italiaans restaurant. We hebben afgesproken dat ik overdag haar terras mag gebruiken. ’s Avonds ontvangt zij vanaf 1 juni haar gasten bij ons. Daarbij verzorgen wij dan weer in de avonduren de drankjes."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. ...

Interview Longread Themamaand energie
Lunchroomondernemers besparen op energie en maken zich op voor een tijdperk na corona

Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt laten dalen in de lunchroom, dan is er een goede besparing mogelijk. Zeker nu, want je mag immers geen gasten ontvangen in je lunchroom, waardoor de ve ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Wet- en regelgeving
Alcohol straks lastiger te verkrijgen door jongeren

‘Alcohol onder de 16, natuurlijk niet’, ‘Geen 16? Geen druppel’, ‘Geen 18? Geen druppel’ en ‘NIX18’, deze slogans zullen bijna iedereen bekend in de oren klinken. Het verkopen van alcohol aan iemand die hier nog te jong voor is, is verboden. Ondanks de ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: