Dit is het duurste rundvlees ter wereld

29 december 2015
Dit is het duurste rundvlees ter wereld

De vintage steak van Polmard is volgens de kenners het duurste stukje rundvlees ter wereld. Voor een steak van rond de eeuwwisseling leg
je bijvoorbeeld al zo’n 3000 euro neer.

*Hibernation*
De Franse familie Polmard heeft een manier gevonden waarop het vlees voor onbepaalde tijd kan worden bewaard, een proces dat hibernation wordt genoemd. Hierbij wordt koude lucht met snelheden van 120 kilometer per uur tegen het rundvlees aangeblazen bij een temperatuur van -43 graden Celsius. De opmerkelijke methode om het vlees mee te rijpen werd in 1990 bedacht door de opa van Alexandre.

*Topchefs*
Slechts een aantal topchefs heeft het privilege om het Polmard vlees te mogen gebruiken. Onlangs serveerde het Hongkongse tweesterrenrestaurant Caprice een zevengangenlunch waarin het Polmard vlees uit 2000 de onbetwiste favoriet bleek.

*Praten met koeien*
Het vlees an sich is al bijzonder omdat het van speciale Blonde d’Aquitaine koeien komt die in het noorden van Frankrijk worden gefokt door de familie. Alexandre zou regelmatig tegen de koeien praten en ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk stres ervaren, dat gaat immers ten koste van de kwaliteit van het vlees.

Kijk voor meer informatie op de site van de familie "Polmard.":http://www.polmard-boucherie.com/index.php/en/

~Christel Tuin~




Overig nieuws