Dit is het duurste rundvlees ter wereld

29 december 2015 |
Dit is het duurste rundvlees ter wereld<

De vintage steak van Polmard is volgens de kenners het duurste stukje rundvlees ter wereld. Voor een steak van rond de eeuwwisseling leg
je bijvoorbeeld al zo’n 3000 euro neer.

Hibernation
De Franse familie Polmard heeft een manier gevonden waarop het vlees voor onbepaalde tijd kan worden bewaard, een proces dat hibernation wordt genoemd. Hierbij wordt koude lucht met snelheden van 120 kilometer per uur tegen het rundvlees aangeblazen bij een temperatuur van -43 graden Celsius. De opmerkelijke methode om het vlees mee te rijpen werd in 1990 bedacht door de opa van Alexandre.

Topchefs
Slechts een aantal topchefs heeft het privilege om het Polmard vlees te mogen gebruiken. Onlangs serveerde het Hongkongse tweesterrenrestaurant Caprice een zevengangenlunch waarin het Polmard vlees uit 2000 de onbetwiste favoriet bleek.

Praten met koeien
Het vlees an sich is al bijzonder omdat het van speciale Blonde d’Aquitaine koeien komt die in het noorden van Frankrijk worden gefokt door de familie. Alexandre zou regelmatig tegen de koeien praten en ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk stres ervaren, dat gaat immers ten koste van de kwaliteit van het vlees.

Kijk voor meer informatie op de site van de familie Polmard.
Christel Tuin




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: