Dit is het duurste rundvlees ter wereld

29 december 2015 |
Dit is het duurste rundvlees ter wereld<

De vintage steak van Polmard is volgens de kenners het duurste stukje rundvlees ter wereld. Voor een steak van rond de eeuwwisseling leg
je bijvoorbeeld al zo’n 3000 euro neer.

Hibernation
De Franse familie Polmard heeft een manier gevonden waarop het vlees voor onbepaalde tijd kan worden bewaard, een proces dat hibernation wordt genoemd. Hierbij wordt koude lucht met snelheden van 120 kilometer per uur tegen het rundvlees aangeblazen bij een temperatuur van -43 graden Celsius. De opmerkelijke methode om het vlees mee te rijpen werd in 1990 bedacht door de opa van Alexandre.

Topchefs
Slechts een aantal topchefs heeft het privilege om het Polmard vlees te mogen gebruiken. Onlangs serveerde het Hongkongse tweesterrenrestaurant Caprice een zevengangenlunch waarin het Polmard vlees uit 2000 de onbetwiste favoriet bleek.

Praten met koeien
Het vlees an sich is al bijzonder omdat het van speciale Blonde d’Aquitaine koeien komt die in het noorden van Frankrijk worden gefokt door de familie. Alexandre zou regelmatig tegen de koeien praten en ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk stres ervaren, dat gaat immers ten koste van de kwaliteit van het vlees.

Kijk voor meer informatie op de site van de familie Polmard.
Christel Tuin




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: