Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers

5 januari 2016
Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers

De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de
Nederlandse markt. Horecaondernemers
zijn welkom om de distilleerderij te bezoeken. Met een uitgebreid aanbod aan rondleidingen en proeverijen, richt Sasse zich op de beleving van de bezoeker. Naast inzicht in het proces en de producten, biedt Sasse ook avondvullende programma’s waarbij de veelzijdigheid van de producten wordt getoond in combinatie met een diner. Voor de meer in het proces geïnteresseerde bezoeker biedt Sasse een eendaagse distilleercursus aan waarbij het distilleerproces uitgebreid aan de orde komt.



*Spirituoso*
Aansluitend op de trend dat jenever dit jaar in populariteit zal groeien, biedt Sasse de kennismaking met een breder assortiment in spirituoso aan. Horecaondernemers krijgen bij Sasse uitgebreid de mogelijkheid de producten te verkennen, te proeven en te kopen. Dit kan zowel in groepsverband of individueel. Zo kunnen horecaondernemers hun kennis verbreden over de productgroep, om deze te integreren op de menukaart. Eventueel kan de distilleerderij ook als locatie voor trainingen op het gebied van productkennis of dienstverlening gebruikt worden.


~Rüdiger Sasse, bedrijfsleider van Sasse~

*Handmatige productie*
Sasse is een van de laatste Duitse distilleerderijen en produceert grotendeels handmatig de kwalitatief hoogwaardige producten. Er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van lokale biologische grondstoffen, zoals het graan voor de schnaps en het water uit eigen bron van de Schöppinger-berg. Dat blijkt ook uit het keurmerk dat Sasse kreeg voor zijn Münsterländer Korn, een schnaps die volledig uit regionale grondstoffen uit het Münsterland is gedistilleerd. "Het distilleren heeft een lange traditie in het Münsterland," zegt Rüdiger Sasse, bedrijfsleider bij distilleerderij Sasse. "De hoge kwaliteit komt uit de pure producten, en niet uit toegevoegde kleur- en geurstoffen. Zo voldoet de Münsterländer Korn van Sasse aan het Reinheitsgebot voor dit regionale product."

~Christel Tuin~

Overig nieuws