Dineren met Rembrandt

2 juli 2014 |
Dineren met Rembrandt<

Van 22 september tot en met 4 oktober, de sterfdag van Rembrandt, wordt de Rembrandt Tower Boardroom omgetoverd tot een tijdelijk restaurant, waar op topniveau gedineerd kan worden. Letterlijk,
want deze bijzondere locatie is gelegen op de 32ste en daarmee bovenste verdieping van het hoogste gebouw van Amsterdam, de fameuze Rembrandt Tower. Het diner - dat toegankelijk is voor iedereen met reservering - tijdens deze bijzondere ‘kunst & culinair’-weken wordt verzorgd door sterren-chef Wilco Berends. Museum Het Rembrandthuis stelt voor deze unieke gelegenheid een aantal werken van Rembrandt tentoon in de Boardroom. Daarnaast wordt er een nog nooit eerder tentoongesteld collectiestuk van Rembrandt vertoond.

Voor het eerst
Het is voor het eerst dat de Rembrandt Tower Boardroom zijn deuren openstelt voor het algemene publiek. Met zijn bijzondere ligging en uitmuntende service is de Boardroom normaliter een geliefde locatie voor besloten zakelijke bijeenkomsten zoals directievergaderingen, presentaties, zakenborrels en –diners. Het uitzicht is adembenemend: heel Amsterdam ligt aan uw voeten, op heldere dagen zijn zelfs Utrecht, Den Haag en Rotterdam te zien. Met de Euromast en De Rotterdam van Rem Koolhaas behoort dit Amsterdamse gebouw met zijn 150 meter tot één van de hoogste van Nederland.

Kunst & culinair
Het diner wordt tijdens de bijzondere 'kunst & culinair'-weken verzorgd door sterren-chef Wilco Berends.

Topniveau
De Rembrandt Tower Boardroom garandeert kwaliteit in alle facetten. Tijdens de ‘Hemels Rembrandt’-weken wordt dit benadrukt door de culinaire kunsten van chef-kok Wilco Berends in ‘quatre-mains’ met de executive chef van de Boardroom. Berends was voorheen werkzaam bij sterrenrestaurants als Merlet in Schoorl, De Hoefslag in Bosch en Duin en momenteel bij De Nederlanden in Vreeland. Beide chefs zullen een exclusief diner samenstellen dat geïnspireerd is op ‘Het Amsterdam van Rembrandt’, zoals de bijdrage van Museum Het Rembrandthuis aan deze dinerervaring wordt genoemd. Welke collectiestukken tentoon worden gesteld, wordt in september bekend gemaakt. Elke avond zal er, voor aanvang van het diner, door een conservator van Het Rembrandthuis een korte lezing worden gegeven over deze tentoonstelling.

Trots
Alexandra Hutter, directeur en oprichter van de Rembrandt Tower Boardroom, is enorm trots op de aanstaande samenwerking: “Ik beschouw het als één van de hoogtepunten in mijn loopbaan dat we erin geslaagd zijn om zowel op cultureel als op culinair gebied een samenwerking op topniveau aan te gaan. Wij zijn Wilco Berends en het Rembrandthuis enorm dankbaar voor hun deelname aan dit buitengewoon bijzondere initiatief.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: