Dineren met Rembrandt

2 juli 2014 |
Dineren met Rembrandt<

Van 22 september tot en met 4 oktober, de sterfdag van Rembrandt, wordt de Rembrandt Tower Boardroom omgetoverd tot een tijdelijk restaurant, waar op topniveau gedineerd kan worden. Letterlijk,
want deze bijzondere locatie is gelegen op de 32ste en daarmee bovenste verdieping van het hoogste gebouw van Amsterdam, de fameuze Rembrandt Tower. Het diner - dat toegankelijk is voor iedereen met reservering - tijdens deze bijzondere ‘kunst & culinair’-weken wordt verzorgd door sterren-chef Wilco Berends. Museum Het Rembrandthuis stelt voor deze unieke gelegenheid een aantal werken van Rembrandt tentoon in de Boardroom. Daarnaast wordt er een nog nooit eerder tentoongesteld collectiestuk van Rembrandt vertoond.

Voor het eerst
Het is voor het eerst dat de Rembrandt Tower Boardroom zijn deuren openstelt voor het algemene publiek. Met zijn bijzondere ligging en uitmuntende service is de Boardroom normaliter een geliefde locatie voor besloten zakelijke bijeenkomsten zoals directievergaderingen, presentaties, zakenborrels en –diners. Het uitzicht is adembenemend: heel Amsterdam ligt aan uw voeten, op heldere dagen zijn zelfs Utrecht, Den Haag en Rotterdam te zien. Met de Euromast en De Rotterdam van Rem Koolhaas behoort dit Amsterdamse gebouw met zijn 150 meter tot één van de hoogste van Nederland.

Kunst & culinair
Het diner wordt tijdens de bijzondere 'kunst & culinair'-weken verzorgd door sterren-chef Wilco Berends.

Topniveau
De Rembrandt Tower Boardroom garandeert kwaliteit in alle facetten. Tijdens de ‘Hemels Rembrandt’-weken wordt dit benadrukt door de culinaire kunsten van chef-kok Wilco Berends in ‘quatre-mains’ met de executive chef van de Boardroom. Berends was voorheen werkzaam bij sterrenrestaurants als Merlet in Schoorl, De Hoefslag in Bosch en Duin en momenteel bij De Nederlanden in Vreeland. Beide chefs zullen een exclusief diner samenstellen dat geïnspireerd is op ‘Het Amsterdam van Rembrandt’, zoals de bijdrage van Museum Het Rembrandthuis aan deze dinerervaring wordt genoemd. Welke collectiestukken tentoon worden gesteld, wordt in september bekend gemaakt. Elke avond zal er, voor aanvang van het diner, door een conservator van Het Rembrandthuis een korte lezing worden gegeven over deze tentoonstelling.

Trots
Alexandra Hutter, directeur en oprichter van de Rembrandt Tower Boardroom, is enorm trots op de aanstaande samenwerking: “Ik beschouw het als één van de hoogtepunten in mijn loopbaan dat we erin geslaagd zijn om zowel op cultureel als op culinair gebied een samenwerking op topniveau aan te gaan. Wij zijn Wilco Berends en het Rembrandthuis enorm dankbaar voor hun deelname aan dit buitengewoon bijzondere initiatief.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: