Dineren met Rembrandt

2 juli 2014 |
Dineren met Rembrandt<

Van 22 september tot en met 4 oktober, de sterfdag van Rembrandt, wordt de Rembrandt Tower Boardroom omgetoverd tot een tijdelijk restaurant, waar op topniveau gedineerd kan worden. Letterlijk,
want deze bijzondere locatie is gelegen op de 32ste en daarmee bovenste verdieping van het hoogste gebouw van Amsterdam, de fameuze Rembrandt Tower. Het diner - dat toegankelijk is voor iedereen met reservering - tijdens deze bijzondere ‘kunst & culinair’-weken wordt verzorgd door sterren-chef Wilco Berends. Museum Het Rembrandthuis stelt voor deze unieke gelegenheid een aantal werken van Rembrandt tentoon in de Boardroom. Daarnaast wordt er een nog nooit eerder tentoongesteld collectiestuk van Rembrandt vertoond.

Voor het eerst
Het is voor het eerst dat de Rembrandt Tower Boardroom zijn deuren openstelt voor het algemene publiek. Met zijn bijzondere ligging en uitmuntende service is de Boardroom normaliter een geliefde locatie voor besloten zakelijke bijeenkomsten zoals directievergaderingen, presentaties, zakenborrels en –diners. Het uitzicht is adembenemend: heel Amsterdam ligt aan uw voeten, op heldere dagen zijn zelfs Utrecht, Den Haag en Rotterdam te zien. Met de Euromast en De Rotterdam van Rem Koolhaas behoort dit Amsterdamse gebouw met zijn 150 meter tot één van de hoogste van Nederland.

Kunst & culinair
Het diner wordt tijdens de bijzondere 'kunst & culinair'-weken verzorgd door sterren-chef Wilco Berends.

Topniveau
De Rembrandt Tower Boardroom garandeert kwaliteit in alle facetten. Tijdens de ‘Hemels Rembrandt’-weken wordt dit benadrukt door de culinaire kunsten van chef-kok Wilco Berends in ‘quatre-mains’ met de executive chef van de Boardroom. Berends was voorheen werkzaam bij sterrenrestaurants als Merlet in Schoorl, De Hoefslag in Bosch en Duin en momenteel bij De Nederlanden in Vreeland. Beide chefs zullen een exclusief diner samenstellen dat geïnspireerd is op ‘Het Amsterdam van Rembrandt’, zoals de bijdrage van Museum Het Rembrandthuis aan deze dinerervaring wordt genoemd. Welke collectiestukken tentoon worden gesteld, wordt in september bekend gemaakt. Elke avond zal er, voor aanvang van het diner, door een conservator van Het Rembrandthuis een korte lezing worden gegeven over deze tentoonstelling.

Trots
Alexandra Hutter, directeur en oprichter van de Rembrandt Tower Boardroom, is enorm trots op de aanstaande samenwerking: “Ik beschouw het als één van de hoogtepunten in mijn loopbaan dat we erin geslaagd zijn om zowel op cultureel als op culinair gebied een samenwerking op topniveau aan te gaan. Wij zijn Wilco Berends en het Rembrandthuis enorm dankbaar voor hun deelname aan dit buitengewoon bijzondere initiatief.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: