Deze restaurants worden gerund door vrouwen

5 maart 2021 | Redactie

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te geven aan restaurants waar vrouwen aan het roer staan.

Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer vrouwelijke horecaondernemers met vernieuwende concepten komen. Een positieve ontwikkeling in een sector die lange tijd als ‘mannenwereld’ werd gezien. We zetten dan ook graag een aantal restaurants in de spotlights waar vrouwen de dienst uitmaken! Waar bestellen jullie op International Women’s Day je ontbijt, lunch of diner?

1. NINA PIERSON’S ‘SLA’

Tijdens een reis door Myanmar zag Nina Pierson (op de openingsfoto) in wat voeding voor je gezondheid kan betekenen. Vanuit die passie en overtuiging is het concept achter SLA ontstaan: een biologische saladebar met locaties door het hele land. Maar vergis je niet, je eet hier zeker niet alleen maar rauwkost! Bij SLA mag je een uitbundig feest verwachten van geroosterde, gestoomde en gepelde groenten. En de liefde voor groen gaat verder dan de smaken op je bord. SLA gebruikt namelijk alleen de beste onbewerkte en duurzame ingrediënten. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op jezelf. Heb jij de vegan kapsalon of de Okinawa Noodle al eens geprobeerd?

2. DE ‘COUSCOUS BAR’ VAN NADIA ZEROUALI EN SAMIRA DAHMANI

Bij de Couscous Bar in Amsterdam zijn moeders de baas. Alles op de kaart wordt gemaakt door een dreamteam van mama’s, onder de bezielende leiding van Nadia Zerouali en Samira Dahmani. Je eet homemade couscous met een keuze aan traditionele en eigentijdse variaties met een twist. Maar ook voor salades, drankjes en zoetigheden ben je hier aan het juiste adres. Weet jij al wat je gaat bestellen? 

3. STUDENT CHEF LUNA & ‘MR. STACKS’

Vraag een willekeurige Amsterdammer waar je de mooiste (en lekkerste) pannenkoeken kunt vinden, en de kans is groot dat ze je doorverwijzen naar Mr. Stacks. Het jonge talent Luna stapelt hier naar hartenlust heerlijk zoete pannenkoeken én sappige burgers voor je op − en dat allemaal vegan. Vergeet ook niet om een blik te werpen op de uitgebreide selectie aan ‘bubble teas’. De perfecte combinatie met pannenkoeken, als je ‘t ons vraagt!

4. EVELINE WU’S ‘MOOD’

De keuken van restaurant Mood met locaties in Rotterdam en Eindhoven wordt geleid door Eveline Wu, die met haar ‘Garden Delight dessert’ het World Championship of Chinese Cuisine heeft gewonnen. Op de uitgebreide kaart staat een mix van Aziatische en Franse gerechten. Voor een luxe avondje ‘thuis uit eten’ bestel je bij Mood de lekkerste sushiboten, rijsttafels, carpaccio en hot bowls. Enjoy!

5. 'INDY' VAN SHERANI GIRJASING
Sherani Girjasing heeft het met Indy in Den Haag haar missie gemaakt om mensen goed, gezond en vooral lekker te laten eten. En dat is te zien: ze serveert alleen het allerbeste uit de Surinaamse en Aziatische keuken, traditioneel maar met een eigen twist. Daarnaast laat ze bij de presentatie van de gerechten niets aan het toeval over. By Indy is iedere maaltijd die je bestelt een feestje!

6. ‘TIJM’ & FIANNE HUISMAN

Coffee shop by day, dinner bar by night. Eigenaresse Fianne van Tijm in Utrecht is van alle markten thuis. Van ontbijt tot diner: hier bestel je de hele dag door gezonde, verse en heerlijke maaltijden. Ga je voor de Griekse Soutzoukakia of toch voor de kaasfondue? Ook leuk: je kan bij Tijm je eigen thee samenstellen! 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: