Deli XL zoekt aansluiting bij Maxxam

13 augustus 2012 |
Deli XL zoekt aansluiting bij Maxxam<

Inkooporganisatie Maxxam en foodservice groothandel Deli XL maken bekend dat Deli XL het voornemen heeft om zich aan te sluiten bij Maxxam. Dit zijn de directies van alle partijen overeengekomen.

Zes leden
Vanaf 1 juli 2012, de ingangsdatum van het lidmaatschap, zijn naast Deli XL, Hanos Nederland, Lekkerland Nederland, Makro Nederland en Coöperatieve Vereniging Pascal-Ede, die bestaat uit Horesca Nederland, de TopClass Group en de Vereenigde Hollandsche Compagnie (VHC) lid van Maxxam.

Conditieverbetering
Peter de Ries, Algemeen directeur Maxxam: “Maxxam is verheugd over de krachtenbundeling met Deli XL. We verwachten daarmee de inkooppositie te versterken. De toetreding van Deli XL past in de strategie van Maxxam om door samenwerking en professionalisering aan de inkoopkant de resultaten en daarmee de concurrentiepositie van onze leden te verbeteren.” De marktbewerking van de leden blijft onafhankelijk van elkaar.

Prioriteit op doelgroepen
Deli XL heeft een uitgebreid assortiment van ruim 60.000 artikelen en laat weten dat het vermarkten daarvan meer aandacht zal krijgen. Dick Slootweg, Algemeen directeur Deli XL: “Wij zullen de primaire inkoop voor circa 200 leveranciers onderbrengen bij Maxxam. Hierdoor kunnen we meer aandacht besteden aan doelgroepspecifieke assortimenten en het vermarkten daarvan.”

De aansluiting bij Maxxam is door Deli XL als adviesaanvraag ingediend bij haar Ondernemingsraad, na een positief advies wordt de overeenkomst definitief.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: