Grand Caf� De Tropen opent deuren

11 september 2015 |
<

Grand Café De Tropen heeft gisteren zijn deuren geopend. De zaak is gevestigd in het monument van het Koninklijke Instituut
voor de Tropen. Met 82 zitplaatsen binnen en een terras met 98 zitplaatsen is De Tropen naar eigen zeggen een nieuwe hotspot in Amsterdam oost, direct aan het Oosterpark en gelegen aan het Tropenmuseum.

Piet Boon
Het interieur en de inrichting zijn ontworpen door studio Piet Boon, waarbij de historische elementen van het pand in acht zijn genomen en er een goede balans is gezocht tussen park, recreatie en het monumentale pand. In de keuken hebben chefs Robin Tiemenssen en Roy van Loenen zich laten inspireren door wereldse smaken en deze vertaald naar moderne gerechten in een nieuw werelds jasje.


Bij De Tropen staan wereldse smaken centraal

Wereldse smaken
Bij Grand Caf√© ‚ÄėDe Tropen‚Äô spelen volgens de zaak eten en drinken in haar meest pure vorm de hoofdrol. Wereldse verhalen en smaken bereidt met duurzame, lokale producten. Museumgasten, huurders uit het gebouw van het KIT, Oosterparkbezoekers en buurtgenoten kunnen hier terecht voor een ambachtelijke koffie van Moyee met gevulde chocolade of een sticky toffee bananencake. In de middag vinden gasten op de kaart vers gemaakte lunchgerechten op zuurdesem- of meergranen brood of heerlijke Oosterse- of couscous salades. In de avond kunnen gasten hier terecht voor een werelds diner met goede wijn, een banenbiertje of een gebrande ananas-cocktail van het cocktailmenu ontwikkeld door de Cocktail Professor. Op het menu staat onder andere een Surinaamse pinda bravoe met kip, een gegrilde zeebaars met zwartebonencr√®me en Australische Rocky Road. Ook is er een speciaal menu voor kinderen. Alle gerechten zijn zoveel mogelijk bereid met biologische en duurzame ingredi√ęnten en door een brede vari√ęteit op het menu is het restaurant zowel toegankelijk voor een broodje als voor een uitgebreid diner.

Museumstukken in de zaak
Studio Piet Boon heeft zich ontfermt over het interieur en de inrichting van De Tropen. De historische architectuur van het monumentale pand is in tact gehouden, waardoor de originele schoonheid volgens de ontwerpers in ere hersteld is, maar tegelijkertijd ook een eigentijds, modern karakter krijgt. "Voor het concept van De Tropen hebben wij ervoor gekozen om het interieur te verrijken en te verruimen", aldus Studio Piet Boon. "Midden in het grand café siert een royaal opgezette centrale, donkergroene bar de ruimte. Achter de bar staat een grote vitrinewand waarin het museum decorstukken tentoonstelt. Dankzij de architectuur van het pand genieten gasten van een grote hoeveelheid natuurlijk licht en fungeert het Oosterpark als een uniek verlengstuk van het interieur, wat De Tropen niet alleen de perfecte uitvalsbasis maakt om het Tropenmuseum te verkennen, maar ook een aangename plek voor bezoekers van buitenaf."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: