Grand Caf� De Tropen opent deuren

11 september 2015 |
<

Grand Café De Tropen heeft gisteren zijn deuren geopend. De zaak is gevestigd in het monument van het Koninklijke Instituut
voor de Tropen. Met 82 zitplaatsen binnen en een terras met 98 zitplaatsen is De Tropen naar eigen zeggen een nieuwe hotspot in Amsterdam oost, direct aan het Oosterpark en gelegen aan het Tropenmuseum.

Piet Boon
Het interieur en de inrichting zijn ontworpen door studio Piet Boon, waarbij de historische elementen van het pand in acht zijn genomen en er een goede balans is gezocht tussen park, recreatie en het monumentale pand. In de keuken hebben chefs Robin Tiemenssen en Roy van Loenen zich laten inspireren door wereldse smaken en deze vertaald naar moderne gerechten in een nieuw werelds jasje.


Bij De Tropen staan wereldse smaken centraal

Wereldse smaken
Bij Grand CafĂ© ‘De Tropen’ spelen volgens de zaak eten en drinken in haar meest pure vorm de hoofdrol. Wereldse verhalen en smaken bereidt met duurzame, lokale producten. Museumgasten, huurders uit het gebouw van het KIT, Oosterparkbezoekers en buurtgenoten kunnen hier terecht voor een ambachtelijke koffie van Moyee met gevulde chocolade of een sticky toffee bananencake. In de middag vinden gasten op de kaart vers gemaakte lunchgerechten op zuurdesem- of meergranen brood of heerlijke Oosterse- of couscous salades. In de avond kunnen gasten hier terecht voor een werelds diner met goede wijn, een banenbiertje of een gebrande ananas-cocktail van het cocktailmenu ontwikkeld door de Cocktail Professor. Op het menu staat onder andere een Surinaamse pinda bravoe met kip, een gegrilde zeebaars met zwartebonencrĂšme en Australische Rocky Road. Ook is er een speciaal menu voor kinderen. Alle gerechten zijn zoveel mogelijk bereid met biologische en duurzame ingrediĂ«nten en door een brede variĂ«teit op het menu is het restaurant zowel toegankelijk voor een broodje als voor een uitgebreid diner.

Museumstukken in de zaak
Studio Piet Boon heeft zich ontfermt over het interieur en de inrichting van De Tropen. De historische architectuur van het monumentale pand is in tact gehouden, waardoor de originele schoonheid volgens de ontwerpers in ere hersteld is, maar tegelijkertijd ook een eigentijds, modern karakter krijgt. "Voor het concept van De Tropen hebben wij ervoor gekozen om het interieur te verrijken en te verruimen", aldus Studio Piet Boon. "Midden in het grand café siert een royaal opgezette centrale, donkergroene bar de ruimte. Achter de bar staat een grote vitrinewand waarin het museum decorstukken tentoonstelt. Dankzij de architectuur van het pand genieten gasten van een grote hoeveelheid natuurlijk licht en fungeert het Oosterpark als een uniek verlengstuk van het interieur, wat De Tropen niet alleen de perfecte uitvalsbasis maakt om het Tropenmuseum te verkennen, maar ook een aangename plek voor bezoekers van buitenaf."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: