De nieuwe coronamaatregelen op een rij

Auteur: Redactie
Corona 15 november 2021
De nieuwe coronamaatregelen op een rij

Het demissionair kabinet kondigde afgelopen vrijdagavond nieuwe coronamaatregelen af. In dit dit artikel staan alle nieuwe maatregelen. De horeca moet om 20.00 uur de deuren sluiten en een vaste zitplaats is verplicht. Ook het coronatoegangsbewijs blijft verplicht.

Evenementen mogen doorgaan, maar zijn alleen toegestaan van 06.00 uur tot 18.00 uur. Een vaste zitplaats voor bezoekers is verplicht, behalve bij doorstroomevenementen, zoals kermissen. En er mogen maximaal 1250 personen per ruimte aanwezig zijn.

Voor veel plekken gelden er beperkte openingstijden

Open van 06:00 tot 18:00 uur: 

Niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels. 

Niet-essentiële dienstverlening, zoals zaalverhuur, contactberoepen, recreatie, pret- en dierenparken, wellnesscentra en sauna’s en zonnestudio’s. 

Open van 06:00 tot 20:00 uur: 

Essentiële winkels, zoals supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen opticiens en groothandels. Horeca, zoals restaurants en cafés. Een vaste zitplaats is verplicht op plekken waar u een coronatoegangsbewijs moet laten zien. Dit geldt voor horeca, sport, kunst en cultuur en evenementen. 

Evenementen 

Evenementen zijn alleen toegestaan van 06:00 tot 18:00 uur.  Bij evenementen mogen maximaal 1250 mensen in een ruimte.

Kunst en cultuur

Kunst- en cultuurvoorstellingen in bijvoorbeeld bioscopen, theaters en concertzalen hebben geen verplichte sluitingstijd. Bij vertoningen van kunst en cultuur mogen maximaal 1250 mensen in een ruimte. 

Sport

Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport

Onderwijs     

In het MBO, HBO en WO geldt een maximum groepsgrootte van 75 mensen per ruimte.

In en om huis

Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Ontvang thuis maximaal 4 gasten per dag. Kinderen tot en met 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd. Houd 1,5 meter afstand. Als uw huisgenoot besmet is dan moeten uw huisgenoot en u in quarantaine.

Overig nieuws