De Bossche Bol is er nu in 5 smaken!

23 mei 2017 | Thijs Jacobs

Wat veel mensen wellicht niet weten, is dat de traditionele Bossche lekkernij in het begin van de 20e eeuw is ontstaan in de Visstraat in ‘s-Hertogenbosch. Jules Lauwerijssen, eigenaar van Bakkerij Royal, verduidelijkt: "Banketbakker Lambermont, die een vestiging had in het pand De Kat in de toenmalige Vischstraat, ontwikkelde een moorkop, die was gevuld met banketbakkersroom. De Haagse banketbakker Henri van der Zijde vestigde zich in 1938 ook in deze straat en bedacht zijn eigen variant: met slagroomvulling en overgoten met echte chocolade; het origineel van de huidige Bossche bol."

Eigenzinnig

Anno 2017 wordt in de Visstraat de sjeklade bol ‘opnieuw’ uitgevonden, dit keer door Bakkerij Royal. Jules licht toe: "Mijn zoontje Jan (5 jaar) is verzot op de kleur roze. Hij vroeg mij of om een roze bol voor hem te maken. Zodoende ging ik experimenteren en begon het bij mij te kriebelen. Misschien dat sommige Bosschenaren het ‘heiligschennis’ vinden, maar wij vinden het als eigenzinnig bakkerscafé erg leuk om mensen te verrassen en te prikkelen."

Ruim een half jaar lang was Jules met zijn bakkers druk in de weer om – naast de traditionele versie - vijf smaakvarianten te ontwikkelen. "Bakkerij Royal heeft voor iedereen een ‘eigen’ sjeklade bol: of je de voorkeur geeft aan de klassieke variant, een enorme zoetekauw bent, verzot bent op witte chocolade, van frisheid met een zomerse twist houdt, je tanden graag zet in intense donkere chocolade of de smaaksensatie karamel/zeezout onweerstaanbaar vindt. Alle bollen zijn verkrijgbaar in een mini-variant. Dan kun je er direct nog eentje uitproberen!"

Verkrijgbaar

Loopt het water je al in de mond? Tijdens Gezellige Zaken is iedereen meer dan welkom om de nieuwe varianten te komen proeven. De sjeklade bollen ‘met een twist’ zijn vanaf 26 mei tevens verkrijgbaar in de winkel/lunchroom van Bakkerij Royal, Visstraat 44, ’s-Hertogenbosch.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Awards
Yoghurt Barn genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

Nederlanders eten de meeste yoghurt ter wereld. Toch is Yoghurt Barn het enige restaurant in Nederland dat geheel in het teken van deze frisse lekkernij staat. Wouter en Esther Staal hadden totaal geen ervaring in de horeca toen ze negen jaar geleden hun eerste Yoghurt Barn openden. Inmiddels hebben ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Opening Koffie & thee
Coffeelicious nu ook in de Albert Heijn in ‘s-Gravendeel

Na 2 succesvolle pick-up points met de Cookie Mobiel in ‘s-Gravendeel komt Coffeelicious nu vast in het assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel te liggen. Vanaf aanstaande zaterdag 17 oktober ligt Coffeelicious in het vaste assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel. In het assortiment zi ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: