De Bossche Bol is er nu in 5 smaken!

23 mei 2017 | Thijs Jacobs

Wat veel mensen wellicht niet weten, is dat de traditionele Bossche lekkernij in het begin van de 20e eeuw is ontstaan in de Visstraat in ‘s-Hertogenbosch. Jules Lauwerijssen, eigenaar van Bakkerij Royal, verduidelijkt: "Banketbakker Lambermont, die een vestiging had in het pand De Kat in de toenmalige Vischstraat, ontwikkelde een moorkop, die was gevuld met banketbakkersroom. De Haagse banketbakker Henri van der Zijde vestigde zich in 1938 ook in deze straat en bedacht zijn eigen variant: met slagroomvulling en overgoten met echte chocolade; het origineel van de huidige Bossche bol."

Eigenzinnig

Anno 2017 wordt in de Visstraat de sjeklade bol ‘opnieuw’ uitgevonden, dit keer door Bakkerij Royal. Jules licht toe: "Mijn zoontje Jan (5 jaar) is verzot op de kleur roze. Hij vroeg mij of om een roze bol voor hem te maken. Zodoende ging ik experimenteren en begon het bij mij te kriebelen. Misschien dat sommige Bosschenaren het ‘heiligschennis’ vinden, maar wij vinden het als eigenzinnig bakkerscafé erg leuk om mensen te verrassen en te prikkelen."

Ruim een half jaar lang was Jules met zijn bakkers druk in de weer om – naast de traditionele versie - vijf smaakvarianten te ontwikkelen. "Bakkerij Royal heeft voor iedereen een ‘eigen’ sjeklade bol: of je de voorkeur geeft aan de klassieke variant, een enorme zoetekauw bent, verzot bent op witte chocolade, van frisheid met een zomerse twist houdt, je tanden graag zet in intense donkere chocolade of de smaaksensatie karamel/zeezout onweerstaanbaar vindt. Alle bollen zijn verkrijgbaar in een mini-variant. Dan kun je er direct nog eentje uitproberen!"

Verkrijgbaar

Loopt het water je al in de mond? Tijdens Gezellige Zaken is iedereen meer dan welkom om de nieuwe varianten te komen proeven. De sjeklade bollen ‘met een twist’ zijn vanaf 26 mei tevens verkrijgbaar in de winkel/lunchroom van Bakkerij Royal, Visstraat 44, ’s-Hertogenbosch.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: