Café-restaurant In de Doelen is geopend

4 september 2015 |
Café-restaurant In de Doelen is geopend<

Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van In de Doelen eindelijk open. In het nieuwe café-restaurant van Rotterdams concertgebouw de Doelen is chef-kok Marco Somer (De Harmonie) verantwoordelijk voor de kaart. Hoewel hij niet dagelijks achter het fornuis van In de Doelen zal plaatsnemen, zullen de smaakprofielen van De Harmonie duidelijk te herkennen zijn in de gerechten.

Chefs
Aangezien Marco Somer niet dagelijks in de keuken van In de Doelen zal staan, werkt hij nauw samen met chef-kok Javier Pearson Canales, die de zorg draagt voor het dagelijkse reilen en zeilen van In de Doelen. Voorheen werkte Canales als souschef in de keuken van De Harmonie. Hij is daarom tot in detail bekend met het smaakprofiel van het restaurant. Marco Somer blijft patron-cuisinier van De Harmonie en fungeert als executive-chef. Marco Somer: "De Harmonie zal als een soort laboratorium voor In de Doelen fungeren, daar worden nieuwe kooktechnieken en smaakprofielen ontwikkeld. Het is mijn doel om de kwaliteit van de brasseriewereld te vergroten en om de kennis van De Harmonie te verspreiden, dat hoop ik met In de Doelen te bereiken."

Culinair met een vleugje houtskool
De grote ruimte van In de Doelen is verdeeld in verschillende delen, waaronder een patisserie waar goede koffie en taart geserveerd worden. Dan is er de café/brasserie, waar alleen gerechten geserveerd worden van de Josper Grill, een speciale houtskooloven. Naast een brasserie is er ook een restaurantgedeelte. Door de verschillende functies ontstaat een levendige ruimte waar grote gezelschappen tegelijk kunnen dineren, lunchen of gewoon een drankje drinken.

Marco Somer
De balkenbrei van zijn oma fungeert nog steeds als inspiratiebron van chefkok Marco Somer, die door de ontdekking van dit vergeten recept gefascineerd raakte door koken. Hij deed onder meer ervaring op bij restaurant Maze van "Gordon Ramsay":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=gordon+ramsay&x=zoeken. In Rotterdam ontdekte hij bij het met Michelinster bekroonde Amarone hoe de culinaire wereld van Rotterdam in elkaar stak. Bij De Harmonie werkte hij als souschef, tot hem de functie van chef-kok werd aangeboden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: