Café Chocolat laat kunstwerk zien

28 maart 2013
Café Chocolat laat kunstwerk zien

Het is 2,50 meter hoog, 550 kilo zwaar en 1,30 meter breed. Een chocolade eyecatcher bij Café Chocolat op Amsterdam Airport Schiphol. Tot eind april is 'het' te bewonderen. Het reusachtige
paasei is een concept van horeca-exploitant HMSHost.

*Mal zo groot als badkuip*
Chocoladespecialist Arthur Tuytel uit Alblasserdam heeft de afgelopen weken aan dit paasei gebouwd wat een gewicht heeft van circa 550 kilo. Het paasei is gemaakt van pure chocolade. In een mal, zo groot als een badkuip, zijn twee halve eierschalen gegoten van circa 8 cm dik. Vervolgens zijn deze door acht mensen aan elkaar bevestigd en op een sokkel geplaatst. Dit kunstwerk moet bijdragen aan het 'verleidelijke concept' van Café Chocolat.

*Arthur Tuytel*
Tuytel is door het winnen van de Dutch Pastry Award in 2001 lid geworden van het Nederlands Patisserie Team. Daarnaast won hij meerdere prijzen zoals de Grand Prix Mandarine Napoleon Nationale 2001 en is hij in 2003 benoemd tot 'Ambassador of Belgian Chocolate' in Nederland. In 2005 wist Arthur samen met zijn twee teamgenoten Jeroen Goossens en Ivo Wolters de zilveren medaille op de prestigieuze wedstrijd 'Coupe du Monde de la Patisserie' te bemachtigen.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws