Café Chocolat laat kunstwerk zien

28 maart 2013 |
Café Chocolat laat kunstwerk zien<

Het is 2,50 meter hoog, 550 kilo zwaar en 1,30 meter breed. Een chocolade eyecatcher bij Café Chocolat op Amsterdam Airport Schiphol. Tot eind april is 'het' te bewonderen. Het reusachtige
paasei is een concept van horeca-exploitant HMSHost.

Mal zo groot als badkuip
Chocoladespecialist Arthur Tuytel uit Alblasserdam heeft de afgelopen weken aan dit paasei gebouwd wat een gewicht heeft van circa 550 kilo. Het paasei is gemaakt van pure chocolade. In een mal, zo groot als een badkuip, zijn twee halve eierschalen gegoten van circa 8 cm dik. Vervolgens zijn deze door acht mensen aan elkaar bevestigd en op een sokkel geplaatst. Dit kunstwerk moet bijdragen aan het 'verleidelijke concept' van Café Chocolat.

Arthur Tuytel
Tuytel is door het winnen van de Dutch Pastry Award in 2001 lid geworden van het Nederlands Patisserie Team. Daarnaast won hij meerdere prijzen zoals de Grand Prix Mandarine Napoleon Nationale 2001 en is hij in 2003 benoemd tot 'Ambassador of Belgian Chocolate' in Nederland. In 2005 wist Arthur samen met zijn twee teamgenoten Jeroen Goossens en Ivo Wolters de zilveren medaille op de prestigieuze wedstrijd 'Coupe du Monde de la Patisserie' te bemachtigen.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunchroom
Anne&Max wil vijf nieuwe vestigingen in 2020

Anne&Max wilt dé huiskamer in de stad zijn die haar gasten elke dag verrast met heerlijke biologische producten, zeer gastvrije service in mooie karakteristieke panden met een trendy interieur. Anne&Max is hard gegroeid in de afgelopen twee jaar en is nog steeds volop in ontwikkeli...

Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Interview Longread
Schenk je geen alcohol? Gemiste kans!

Lang niet alle lunchrooms schenken alcohol. Na een paar minuten ‘googelen’ weten we dat van de grotere lunchketens blijkbaar alleen Anne&Max alcohol schenkt. Dat zet je toch aan het denken… Is het geen gemiste kans om geen alcohol te schenken en waarom doen ze het bij Anne&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: